Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Schumacher

Har forlatt sykehuset etter «eksperimentell behandling»

Ifølge Le Parisien er Michael Schumacher skrevet ut fra sykehuset i Paris hvor han har fått behandling den siste uka.

FIKK BEHANDLING: Michael Schumacher har angivelig forlatt sykehuset i Paris hvor han fikk stamcelleinjeksjoner. Foto: Lat Photographic/REX/NTB Scanpix
FIKK BEHANDLING: Michael Schumacher har angivelig forlatt sykehuset i Paris hvor han fikk stamcelleinjeksjoner. Foto: Lat Photographic/REX/NTB Scanpix Vis mer

Nøyaktig ei uke er gått siden franske Le Parisien meldte at den tidligere Formel 1-stjernen Michael Schumacher hadde kommet til Paris for å gå gjennom en «eksperimentell behandling».

50-åringen har den siste uka blitt behandlet av spesialistlege Philippe Menaschés ved sykehuset Georges Pompidou - men rapporteres nå å ha reist fra Paris. Det sier Le Parisien-journalist Jean-Michel Décugis i et tv-intervju med BFM TV, skriver Expressen.

Ifølge de opprinnelige rapportene skal Schumacher ha blitt lagt inn på sykehuset for stamcelleinjeksjoner, med sikte på å stoppe spredningen av en betennelse.

SYKEHUSET: Georges Pompidou-sykehuset i Paris er stedet hvor Michael Schumacher har fått behandling den siste uka, ifølge Le Parisien. Foto: AP Photo/Michel Euler/NTB scanpix
SYKEHUSET: Georges Pompidou-sykehuset i Paris er stedet hvor Michael Schumacher har fått behandling den siste uka, ifølge Le Parisien. Foto: AP Photo/Michel Euler/NTB scanpix Vis mer

Menasché er ingen hvem som helst, men en av verdens ledende kirurger. Han er en pioner innen en behandlingsteknikk der pasienten får injisert stamceller, og var den første i verden som gjennomførte den. Behandlingen blir blant annet brukt mot hjertesvikt, men stamcelle-injiseringen skal ha en positiv effekt på hele kroppen, inkludert Schumachers angivelig skadede hjerne.

Informasjonen om Schumachers medisinske behandling er imidlertid ikke bekreftet av sykehuset, som viser til medisinsk taushetsplikt. Familien til Schumacher har heller ikke kommentert informasjonen.

- En lang og tøff kamp

Tyske Schumacher er en legende i Formel 1, og innehar en hel haug med rekorder. Han har blant annet flest VM-titler (sju) og flest løpsseire (91). Tyskeren la opp i 2006, før han gjorde et lite comeback og la opp på nytt i 2012.

Schumacher bor nå i familiens hjem i Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i Sveits. Der har han fått behandling siden 2014.

Han ble holdt i kunstig koma etter ulykken i 2013, og ble skrevet ut fra sykehuset først ni måneder etter ulykken. Behandlingen måtte imidlertid fortsette, og det ble sagt at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Familien holder fortsatt kortene tett til brystet, og lite informasjon om 49-åringens helsetilstand er kjent for omverdenen. Ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling