-  Har fortjent et klapp på skuldra nå

Steinar Nilsen fikk den vanskelige oppgaven med å snu den dårlige trenden i TIL etter at Otto Ulseth fikk sparken i sommer. I går var oppdraget fullført.

TROMSØ(Dagbladet): Nilsen klarte å snu den negative trenden i TIL, og i går kunne han endelig puste lettet ut. Og selv om han stort sett bare skryter av sine spillere, ga han også seg selv en ørliten del av æren for snuoprerasjonen.

-  Nå kan jeg gi meg et klapp på skuldra, det har jeg vel fortjent. Det var utrolig stort å oppleve dette med min moderklubb, sier Steinar Nilsen.

Sto alene

Etter en turbulent sesong innrømmer han at seieren i går ble helt spesielt. Han innrømmer også at det har vært en tøff høst, etter at han i sommer fikk det tunge ansvaret med å føre Tromsø opp på sikker plass.

-  Jeg føler at jeg startet litt alene, det gjør man vel alltid når man får en oppgave hvor liksom alt står i mot, sier Nilsen, og utdyper:

-  Det var dårlige resultater, en spillergruppe med dårlig selvtillit, og så jeg var jo selv en del av trenergruppen hvor hovedtreneren ble sparket. Det var nok mange som ville ha mitt hode på fat også, mener TIL-treneren.

-  Men utover høsten har folk meldt seg på, og det har jo gitt resultater. Flere har forbedret seg voldsomt, og alle har vist en enorm vinnervilje, smiler Nilsen fornøyd, som foreløpig ikke vil si om det er aktuelt å ta treneransvaret i TIL neste år også.

Stort forsvarsspill

Det var aldri særlig tvil om at TIL ville dra i land seieren i går. Hele laget spilte med hjertet nesten utenpå drakta, men særlig Morten Pedersen og forsvarsrekken sto frem.

Et av trener Nilsens viktigste grep i høst har trolig vært å skyve rutinerte Pedersen inn i midtforsvaret.

-  Det var i hvert fall ikke mye Viking produserte i dag, slår stopperen fast, som for tiden er i kontraktsforhandlinger med TIL.

Pedersen ønsker to nye år i klubben, men TIL har foreløpig ikke tilbytt mer enn et år til klubbens kanskje beste spiller i høst.

-  Jeg har bevist at jeg er en god midtstopper, såpass har jeg selvtillit til å si. Om TIL skal ut og hente en stopper av mitt kaliber må de ut med mye penger, slår Pedersen fast.

GLAD: Tromsø-trener Steinar Nilsen smilte fra øre til øre etter at Tippeliga-plassen var sikret.