TRAFF BRA: Anders Bardal hoppet 123 meter i kvalifiseringen før rennet i stor bakke i VM. Foto:  EPA/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT
TRAFF BRA: Anders Bardal hoppet 123 meter i kvalifiseringen før rennet i stor bakke i VM. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUTVis mer

- Har fortsatt den gode følelsen

Bardal med 123 meter i kvalifiseringen.

Anders Bardal trives i VM-bakkene i Val di Fiemme. Det lover godt foran rennet i stor bakke torsdag.

- Fortsatt har jeg den gode følelsen fra rennet i normalbakken. Det er to ganske like bakker. I treningshoppingen har jeg vært jevn, sa Bardal, som hoppet 123 meter i onsdagens kvalifisering, halvannen meter kortere enn Gregor Schlierenzauer.

- Ingen skilte seg vel ut, men jeg var for tidlig på hoppet. Jeg må nok ta meg litt mer tid, sa Bardal, som kjente med en gang at han var for tidlig ute.

Bardal og Anders Jacobsen var blant ti hoppere som var klare før kvalifiseringen. Bare Simon Ammann og Robert Kranjec sto over kvalifiseringsomgangen.

- Utgangspunktet er det aller beste. Kvalifiseringen ble en grei gjennomkjøring. Ingen stakk fra blant de beste, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen etter onsdagens kvalifiseringsomgang.

- Anders Bardal hopper som en klokke, sa en godt fornøyd Bråthen til NTB etter onsdagens kvalifisering foran torsdagens VM stor bakke i Val di Fiemme.

Han var ikke fornøyd med bare verdensmesteren fra normalbakke.

- Anders Jacobsen har mer energi i hoppene enn på lenge. Han kan kjempe i toppen i rennet, mente Bråthen, som synes Tom Hilde er nær til å få til den gode hoppingen.

- Han må slippe seg mer løs, kommenterte Bråthen.

Tom Hilde nøyde seg med 118 meter og kom på 17.-plass blant de hopperne som måtte kvalifisere seg til torsdagens renn.

- Det stemte ikke helt teknisk. Spørsmålet er om jeg greier å slappe nok av, sa Hilde etter kvalifiseringen.

Andreas Stjernen hadde en ny god dag på jobben med 4.-plass i kvalifiseringen.

- Han er stabil og i god form. Han får mye ut av alle hoppene, sa Bråthen.

(NTB)