Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har fortsatt ikke funnet ut hva som feilte Northug: - Litt mystisk

Mistet seks uker med trening.

MISTET TRENING: Petter Northug mistet seks uker med trening på forsommeren - uten at det er funnet grunnen til sykdommen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISTET TRENING: Petter Northug mistet seks uker med trening på forsommeren - uten at det er funnet grunnen til sykdommen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen sier at langrennsesset mistet seks uker med trening på forsommeren, skriver langrenn.com.

- Det er korrekt at han var ute av trening noen uker i sommer. Det var faktisk snakk om cirka seks uker. Slutten av mai og hele juni røk, sier Kveen.

Northug var tilbake i trening i starten av juli, og siden har sesongoppkjøringen gått som normalt.

Det er ikke fastslått hva som satte 29-åringen ut av spill.

- Det var litt mystisk, men det må nok ha vært et virus. Kroppen var helt avslått, Det ble grundig sjekket, men de fant ikke noe konkret. Petter rapporterte at det var ganske likt den følelsen han hadde høsten før Sotsji. Da var han også satt ut av virus, sier Kveen.

Med tanke på vinteren skal det ikke være noen fare. Foreløpig har Northug heller ikke skrevet under noen landslagsavtale for kommende sesong.

- Han har et godt grunnlag fra tidligere år og fjoråret, og han kom veldig godt ut av dette. Som vi har sett i det siste har kroppen vært bra. Han har gjort en god jobb i etterkant. Tester og konkurranser har vist at han er der han skal være, sier han.

Etter planen stikker Northug på høydesamling i Val Senales neste uke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!