Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har funnet årsaken til skredet som drepte snowboardstjerna (21)

På vei ned fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sveitsiske snowboard-kjøreren Estelle Balet (21) ble tatt av et snøskred og døde i Alpene i går. Balet var en kjent person i frikjørermiljøet og har vunnet verdenscupen.

- Hun var forsiktig og langt fra noen våghals. Hun var en solstråle som alltid ga andre oppmerksomhet. Hun levde et liv med lidenskap, og ble tatt fra oss altfor raskt, sier far Eric Balet, ifølge 20 Minutes.

Hun var involvert i et filmprosjekt da ulykken inntraff, og skal også ha hatt sikkerhetsutstyr tilgjengelig. Likevel sto ikke livet til å redde. Balet var på vei ned fjellet på snowboard da hun ble tatt av skredet.

20 Minutes skriver at det fatale snøskredet skal ha blitt utløst av en annen person som hadde kjørt foran Balet ned fjellet. Den andre personen slapp unna og ble ikke skadd.

Frykten forsvant I et intervju gjort med sveitsiske Blick for bare to uker siden, snakket Estelle Balet selv om farene hun levde med som profesjonell frikjører.

- Det er en følelse jeg ikke får noe annet sted. Jeg føler jeg kan fly, sa Balet, kort tid etter at hun hadde tatt verdenscuptittelen.

- Vi er ikke gale. Vi analyserer alt for å redusere risikoen. For meg er vår sport mindre farlig enn å kjøre på ski, sa Balet.

21-åringen fortalte videre at døden aldri var et tema.

- Nei, aldri. Ulykker kan aldri utelukkes, men vi skal ikke tenke negativt. Det er ikke bra for det mentale, sa Balet, to uker før hun ble et offer.

- Følelsene må aldri ta kontrollen. Ved å analysere fjellene, blir frykten borte, sa Balet.

Opptatt av sikkerhet Den sveitsiske jenta hadde deltatt i et filmprosjekt for Timeline Missions da alt gikk galt. Selskapet er basert i de sveitsiske Alpene og profilerer seg på å laget sportsfilmer i naturlige omgivelser med snø og fjell i fokus.

- Vi er ekstremt opptatt av sikkerhet og det ble brukt lokale guider og erfarne utøvere. Estelle var den andre personen ned fjellet for å teste forholdene. Dette er en tragisk ulykke, sier kommunikasjonssjef Katja Cramer for filmprosjektet.

Til tross for at Balet ble gravd ut raskt, sto livet ikke til å redde. 

- Dette er en påminnelse om at uansett hvor godt forberedt du er, så finnes det alltid et element av usikkerhet når du driver med ekstremkjøring i fjellet, sier Nicolas Hale-Woods, grunnleggeren av Freeride-touren FWT.

FWT skriver i en uttalelse:

- Frikjørermiljøet har gått gjennom et ufattelig tap i dag. Et av de største talentene, og også regjerende mester, Estelle Balet, har på tragisk vis mistet livet i et snøskred. Våre tanker går til familie og venner. Vi sender den dypeste medfølelse i en vanskelig tid.

Hele Norges coronakart