FUNNET: Den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala er funnet død etter et flystyrt. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
FUNNET: Den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala er funnet død etter et flystyrt. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFPVis mer

Har funnet liket av Sala

Liket fra ulykkesflyet hvor fotballspilleren Emiliano Sala var passasjer, er identifisert som Sala, melder BBC.

Sala var på vei fra franske Nantes til Cardiff da småflyet han satt i forsvant fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 20. januar. I dagene og ukene som fulgte ble det gjennomført en omfattende leteaksjon.

Sala (28) var om bord i flyet sammen med piloten David Ibbotson, da det styrtet, melder BBC.

Søndag ble vraket av flyet, en enmotors Piper Malibu, funnet på 67 meters dyp på bunnen av Den engelske kanal. Ifølge Sky News var det et søkefartøy som lokaliserte flyet.

Familien orientert

- Liket som ble brakt til Portland Port torsdag 7. februar 2019, er formelt blitt identifisert av rettsmedisineren i Dorset som liket av den profesjonelle fotballspilleren Emiliano Sala. Familiene til Sala og piloten David Ibbotson er blitt oppdatert om nyhetene og vil fortsette å få støtte fra spesialtrente familiepolitibetjenter, opplyser politiet i Dorset i en uttalelse, ifølge BBC.

Onsdag ble liket av Sala hentet opp. Ytterligere forsøk på å heve flyet fra havbunnen måtte avsluttes på grunn av dårlig vær.

Argentinske Sala skulle ha vært Cardiff-spiller etter å ha meldt overgang fra franske Nantes. Overgangssummen var på 17 millioner euro, som tilsvarer 166 millioner kroner.

Sala sa farvel til lagkameratene i Frankrike , men nådde aldri fram til sin nye klubb i Wales.

Fryktet flystyrt

Kort tid før flyet styrtet, sendte Sala en talemelding til venner og familie på WhatsApp der han uttrykker frykt for at flyet kunne styrte.

- Jeg er på et fly som ser ut som det kommer til å falle fra hverandre. Jeg er på vei til Cardiff. Galskap, allerede i morgen starter vi, og på ettermiddagen skal jeg trene med mitt nye lag, sier Sala.

Seinere sier han:

- Står det bra til med dere? Hvis dere om en og en halv time ikke hører noe nytt fra meg, jeg vet ikke om de kommer til å sende folk for å lete etter meg, for de kommer ikke til å finne meg, vet dere. Far, jeg er så redd.

Salas far, Horacio Sala, bekrefter overfor den argentinske avisa Clarin at talemeldingen stammer fra sønnen.