Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har funnet Norges nye landslagssjef. Kan bli presentert i dag

Onsdag får vi etter all sannsynlighet navnet på fotballandslagets neste trener. Sjansen er der for at han ikke skal sitte lenger enn til sommeren 2018.

SENTRAL I JAKTEN: Toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
SENTRAL I JAKTEN: Toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

LA MANGA (Dagbladet): I forrige uke var det fire mann igjen i feltet da jakten på Norges neste landslagstrener herrer A gikk inn på oppløpssida. En av dem var en svenske, mest sannsynlig Erik Hamrén. Og etter det jeg erfarer er avgjørelsen nå tatt.

Det eneste som gjenstår før vi vet navnet er godkjennelsen i fotballstyret, og innkallelsen til pressekonferansen der katta slippes ut av sekken.

PER-MATHIAS HØGMO fikk sparken 16. november. Det er lenge siden. Tida som er gått siden det har en gruppe på fire bestående av toppfotballsjef Nils Johan Semb, fotballpresident Terje Svendsen, NFFs visepresident Bjarne Berntsen og konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad vært på jobben. Det første som skjedde, og som alle vet, var at alle eggene ble plassert i kurven til Ståle Solbakken.

Da Bob Bradley fikk sparken i Swansea 27. desember, ble en liten bakdør åpnet for han.

HADDE BRADLEY VÆRT i spill da Ståle Solbakken sa nei 11. januar ville mest sannsynlig ikke Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær fått tilbud om samtaler rundt jobben. Men det fikk de. Og begge sa takk, men nei takk. For Berg kunne ikke timingen, bare et halvt år inn i kontrakten med ungarske Videoton, vært verre. Hva Solskjær angår kom forespørselen minst seks uker for sent. Og uten kandidater man gjerne ville ha på lang sikt begynte NFFs firerbande å tenke en alternativ og kortsiktig løsning.

Jeg ser ikke bort i fra at det er en slik løsning vi får presentert.

HVIS SÅ SKJER er budskapet fra Norges Fotballforbund at de har feilet kapitalt i jakten på landslagets neste trener. Det bør få konsekvenser ikke bare ved neste korsvei, altså neste gang man havner i tilsvarende situasjon, for det gjør man, men også bli et tema på fotballtinget den første helga i mars. Mange har jo kalt prosessen amatørmessig. Det er vanskelig å se det er et skudd utenfor mål.

JEG HAR HØRTom et kortsiktig løsningsforslag der NFF bruker noen av de trenerne de allerede har på lønningslista, med Nils Johan Semb som sjef. Det vil selvfølgelig ikke være i nærheten av ideelt og gi landslaget en garderobe på vent der vikarene er mer "barnehageonkler" enn tydelige kurssettere for framtida.

Samtidig vil det gjenåpne den døra NFF fikk i trynet da Ståle Solbakken sa nei.

Så lenge Solbakken ikke forlenger med FC København eller signerer for en annen europeisk klubb vil den muligheten alltid bli snakket om.

NFF HAR ETTER hvert blitt plaget og preget av tregheten i prosessen. For ikke å snakke om kritisert. Det som nå vil skje er at fotballforbundet A) ansetter en trener på lang kontrakt, en mann de i november ikke hadde planer om i det hele tatt, eller B) skaffer seg pusterom med den kortsiktige løsningen. Her og nå - fordi jeg ennå ikke vet navnet - er det vanskelig å si hva som er best.

Men vi trenger ikke vente lenge.

Bra, for pluss ti uker har vært lenge nok.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling