Egil Drillo Olsen:

Har gitt beskjed

Ståle Solbakken (55) sier Egil Drillo Olsen (81) tilhører en egen liga i den norske fotballhistorien. - Han ringer meg av og til og sier at «du må spille ballen framover».

LEGENDE: Egil Drillo Olsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
LEGENDE: Egil Drillo Olsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
  • Skottland - Norge, klokka 20.45 søndag

STORO I OSLO (Dagbladet): Ståle Solbakken og fotballandslaget flyr til Glasgow lørdag. Søndag kveld venter den siste - og betydningsløse - kampen i EM-kvaliken mot Skottland.

Flere personligheter med det såkalte gullmerket i Norges Fotballforbund vil være ringside på Hampden Park. Dette er folk som har hatt stor betydning for norsk fotball.

På lista finner vi navn som Drillo, Karen Espelund, Mette Hammersland, Sondre Kåfjord, Odd Flattum, Jan Halstensen, Johan Fredrik Remmen og æresmedlem Per Ravn Omdal.

PRESSETREFF: Ståle Solbakken møtte mediene fredag. Torsdag vant laget 2-0 over Færøyene. Foto: Cornelius Poppe / NTB
PRESSETREFF: Ståle Solbakken møtte mediene fredag. Torsdag vant laget 2-0 over Færøyene. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

- Vi regner med at vi hilser på dem på flyet. Ellers ser vi kanskje ikke så mye til dem. Det er mange sterke personligheter, sier Solbakken til Dagbladet.

Sjekk innehaverne av gullmerket nederst.

På spørsmål om hvilken personlighet som har betydd mest for ham i norsk fotball, svarer landslagstreneren:

- Drillo er i sin egen liga med det han gjorde med landslaget på 90-tallet. Den posisjonen han har i et historisk perspektiv er det ingen som kan rokke ved, eller ingen som kommer til å være i nærheten av.

Solbakken fortsetter:

- Han er en person som ikke har betydd mye for bare meg og de andre spillerne som spilte på den tida, men også for publikum og alle som fikk lov til å se Norge i et sluttspill. Så får vi se om vi klarer det.

Bernt Hulsker får nok av fotografen som prøver å ta litt mye plass. Video: Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Da Solbakken ble utnevnt til landslagssjef i 2020, var Drillo fornøyd. De to har fortsatt kontakt. Og 81-åringen har gitt klar beskjed om hvordan han vil ha det:

- Han ringer meg av og til og sier at «du må spille ballen framover», forteller Solbakken til Dagbladet.

Som trener var Drillo ekstremt framoverrettet. Dette sendte Norge til VM-sluttspill i 1994 og 1998.

- I min tid som landslagssjef gikk 60-70 prosent av pasningene framover på banen, fortalte Drillo i 2008.

GAMLE KJENTE: Ståle Solbakken og Egil Drillo Olsen kjenner hverandre fra flere år tilbake. Her i 2009. Foto: Heiko Junge / NTB
GAMLE KJENTE: Ståle Solbakken og Egil Drillo Olsen kjenner hverandre fra flere år tilbake. Her i 2009. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Den nåværende TV 2-eksperten var kritisk til prestasjonen mot Færøyene torsdag:

- Jeg koste meg i en halv omgang. Så døde det sakte, men sikkert utover i omgangen. Det fortsatte i andre omgang, noe som er litt uforståelig.

TV 2 har tidligere bekreftet at Drillo vil delta under oppbyggingen til sendinga til Skottland-kampen. Men han vil ikke gi oppsummerende kommentarer etter kampen som følge av «gullmerketuren».

Skottland spilte 2-2 mot Georgia torsdag.

- Hvilken tilnærming tror du skottene har til kampen mot Norge?

- Det blir 70 000 tilskuere og en kraftfull nasjonalsang, sier Solbakken.

- De hadde mange fans i Georgia også. Der er det eufori. Det er fortjent. De har kommet i en situasjon vi gjerne skulle ha vært i. Vi skulle gjerne hatt en finale der.

Neste mulighet er VM-sluttspillet i 2026.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer