- Har gitt opp den grønne trøya

Hushovd vil bare komme seg til Paris.

(Dagbladet.no): Igjen på penicillin, og igjen distansert av sykkelsportens nye «spurtkonge» Mark Cavendish, var det en langt fra optimistisk Thor Hushovd som parkerte sykkelen ved Crédit Agricole-bussen i målområdet i Narbonne.

Grimstad-gutten, som endte massespurten på en sjuendeplass, har nå tankene rettet mot helt andre mål enn den grønne trøya som fortsatt sitter på Oscar Freires skuldre.

- Jeg har mer eller mindre gitt opp den grønne trøya. Nå ønsker jeg bare å bli frisk og komme meg til Paris, sier en pjuskete Thor Hushovd til TV 2.

Det er nemlig ikke mye overskudd i kroppen til Crédit Agricole-kapteinen om dagen.

- Penicillinkuren har mye å si. Jeg er rett og slett i dårlig form og føler meg elendig, understreker Hushovd.

Cavendish-hattrick

Mens mange hadde ventet at Pyreneene skulle knekke unge, britiske Cavendish fra Team Columbia, gikk «monsteretappen» til Hautacam enda hardere utover Thor Hushovd.

Crédit Agricole-kapteinen gikk og brygget på en forkjølelse etter å ha vært syk under NM. Kvelden før hviledagen kom problemene snikende tilbake, og laglegen tok ingen sjanser ved å sette Hushovd på en ny penicillinkur.

PJUSK: Thor Hushovd har igjen havnet på penicillin, noe som har fått Grimstad-gutten til å nedjustere målsettingen for årets Tour. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
PJUSK: Thor Hushovd har igjen havnet på penicillin, noe som har fått Grimstad-gutten til å nedjustere målsettingen for årets Tour. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Da det begynte å snøre seg til på dagens etappe, hvor det var mye medvind, høyt tempo i hovedfeltet og dermed tilrettelagt for massespurt, ville det seg ikke for Hushovd på tross av et brukbart opptrekk.

Mark Cavendish skjøt ut fra bakhjulet til Quick Steps Gert Steegmans og dundret over målstreken med tre fingre i været for å markere sin tredje etappeseier med god margin ned til toer Sylvain Chavanel.

Oscar Freire tok seg også inn foran Hushovd, og leder kampen om den grønne trøya med 24 poeng til Kim Kirchen og 26 ned til nordmannen.

PS! Følg Tour de France direkte på Dagbladet.no i morgen fra klokken 13.10.

- Har gitt opp den grønne trøya
SUVEREN: Mark Cavendish er sykkelsportens nye spurtkonge etter tre etappeseire i Tour de France.