- Har gjort det vanskelig for meg selv

Nå avgjøres Norway Chess.

ELEV MOT LÆREMESTER: Magnus Carlsen jakter Norway Chess-tittelen i partiet mot Simen Agdestein. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
ELEV MOT LÆREMESTER: Magnus Carlsen jakter Norway Chess-tittelen i partiet mot Simen Agdestein. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Den siste runden av Norway Chess er i gang. Etter to lange uker, vil én mann få sprette champagnen og smykke seg med den prestisjefylte tittelen i kveld.

Tre spillere kan fremdeles vinne. En av dem heter Magnus Carlsen. 23-åringen har ikke overbevist, men ligger likevel bare et halvt poeng bak ledende Sergej Karjakin.

- Sjansen til å vinne er fortsatt til stede, men det er klart at jeg har gjort det veldig vanskelig for meg selv, sier Carlsen til Dagbladet.

- Skandale I går gikk nordmannen på en kjempesmell da han rotet bort en tilsynelatende vunnet stilling mot Peter Svidler.

 - Det var en veldig enkel regnefeil. Helt skandale, egentlig. En slik stilling setter jeg bort en gang hvert fjerde år, forteller Carlsen.

Med fire poeng etter åtte runder, kan han likevel sikre minst omspill i kampen om tittelen med seier mot landsmannen Simen Agdestein (47) i dag.

- Det er ikke den verste motstanderen jeg kunne hatt. Han er den lavest rangerte spilleren. Selv om han har gjort det bra her, er jeg optimistisk med tanke på egne sjanser, sier Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer