ELEV MOT LÆREMESTER: Magnus Carlsen jakter Norway Chess-tittelen i partiet mot Simen Agdestein. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
ELEV MOT LÆREMESTER: Magnus Carlsen jakter Norway Chess-tittelen i partiet mot Simen Agdestein. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.Vis mer

- Har gjort det vanskelig for meg selv

Nå avgjøres Norway Chess.

STAVANGER (Dagbladet): Den siste runden av Norway Chess er i gang. Etter to lange uker, vil én mann få sprette champagnen og smykke seg med den prestisjefylte tittelen i kveld.

Tre spillere kan fremdeles vinne. En av dem heter Magnus Carlsen. 23-åringen har ikke overbevist, men ligger likevel bare et halvt poeng bak ledende Sergej Karjakin.

- Sjansen til å vinne er fortsatt til stede, men det er klart at jeg har gjort det veldig vanskelig for meg selv, sier Carlsen til Dagbladet.

- Skandale I går gikk nordmannen på en kjempesmell da han rotet bort en tilsynelatende vunnet stilling mot Peter Svidler.

 - Det var en veldig enkel regnefeil. Helt skandale, egentlig. En slik stilling setter jeg bort en gang hvert fjerde år, forteller Carlsen.

Med fire poeng etter åtte runder, kan han likevel sikre minst omspill i kampen om tittelen med seier mot landsmannen Simen Agdestein (47) i dag.

- Det er ikke den verste motstanderen jeg kunne hatt. Han er den lavest rangerte spilleren. Selv om han har gjort det bra her, er jeg optimistisk med tanke på egne sjanser, sier Carlsen.

- Betyr mye Sjakkfenomenet måtte se seg slått av nettopp ledende Karjakin i Norway Chess i fjor. Derfor er ønsket stort om å endelig vinne superturneringen på hjemmebane.

- Det betyr veldig mye. Jeg vil veldig gjerne vinne her. Det hadde vært veldig morsomt, sier Carlsen, som har fordelen av hvite brikker mot sin tidligere læremester.

Om to eller flere spillere skulle stå med like mange poeng etter dagens runde, spilles det en lynsjakkturnering for å avgjøre hvem som blir årets Norway Chess-mester.