LOVER SPILLERKJØP: Roy Hodgson er i utgangspunktet lunken til overgangsvinduet i januar, men lover langt på vei nye Liverpool-ansikter over nyttår.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
LOVER SPILLERKJØP: Roy Hodgson er i utgangspunktet lunken til overgangsvinduet i januar, men lover langt på vei nye Liverpool-ansikter over nyttår.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

- Har gjort langt flere feilinvesteringer enn røverkjøp

Hodgson kritiserer Benitez, og lover nye spillere i januar.

|||(Dagbladet): Nye eiere betyr fornyet, men også avventende optimisme blant Liverpools supportere. Håpet er at NESV-regimet med John W. Henry i spissen skal skape etterlengtet stabilitet på Anfield etter mer en tre turbulente år under Tom Hicks og George Gillett.

Da kreves det investeringer i nytt spillermateriell, selv om sentrallinja på papiret tilsier noe helt annet enn 18.-plassen klubben befinner seg på etter ni serierunder.

Selv om manager Roy Hodgson nødig vil gamble med de overgangsmidlene han får til rådighet i januar, lover han langt på vei nye ansikter.

- I likhet med andre managere er jeg skeptisk til overgangsvinduet i januar. Jeg mener det kan være farlig når klubber forsøker å kompensere for feil begått tidligere i sesongen. Men når det er sagt, kommer vi til å være veldig interesserte i å forsterke troppen i januar. Det er det ingen tvil om. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å hente spillere, sier Liverpool-sjefen til klubbens hjemmeside.

Vil unngå panikk Etter tidvis godt spill og seier mot Blackburn sist fikk hardt prøvede Hodgson et lite pusterom. Når 2010 bikker over i 2011 håper han at den sportslige situasjonen ikke tvinger ham til å gjøre noe overilet på overgangsmarkedet.

- Håpet er at vi skal få den nåværende spillergruppa til å fungere så godt at vi ikke trenger å handle i panikk. Da kan jeg si til eierne at dersom vi skal bruke mye penger, bør vi bruke dem på den rette spilleren. Jeg ønsker ikke å bruke opp halvparten av pengene som kanskje vil være tilgjengelig til en spiller vi ikke får tak før til sommeren, sier han, og legger til:

- Heldigvis er vi i en situasjon der vi bygger for framtida med et fundament av klassespillere. Vi har Reina, Carragher, Gerrard, Torres, Kuyt. Det er ikke sånn at vi starter fra null.

Barca, Real og Inter Derfor er kvalitet foran kvantitet et stikkord når Hodgson skal forsterke Liverpool-troppen.

- Vi ønsker å tiltrekke oss de samme spillerne som Barcelona, Real Madrid og Inter er ute etter. Det ville vært godt å vite at vi kan handle fra øverste hylle. Dersom vi ønsker riktig kvalitet, er vi nødt til å være forberedt på å betale den riktige prisen. Det vet eierne godt. Samtidig er vi nødt til å vite at vi får en spiller som er verdt 20 millioner pund dersom vi skulle finne på å bruke 20 millioner pund, poengterer 63-åringen.

Klubbens danske speider har også god tro på at Liverpool nå er i stand til å tiltrekke seg attraktive spillere, og illustrerer fortvilelsen som rådet under Hicks og Gillett ved å bruke to tyske VM-kometer som eksempel.

- Nå kan vi gå ut og lete i de klubbene hvor de store spillerne befinner seg. Vi hadde muligheten til å sikre oss noen av de store kanonene, men Mesut Özil og Sami Khedira slo til for fullt i VM, og da kunne vi ikke være med lenger. Nå ser det imidlertid ut til at vi kan det, og det er bare positivt, sier Friis-Hansen til bold.dk.

Benitez-kritikk Selv om både manager og speider ytrer misnøye med hva som har foregått før NESV tok over, er det en kjennsgjerning at Hodgsons  forgjenger Rafa Benitez sjelden lot muligheten til å finne fram sjekkheftet gå fra seg. Få Premier League-klubber har hatt et større gjennomtrekk av spillere de siste fem sesongene.

Derfor lar også Hodgson det skinne igjennom at han ikke er like imponert over alle strategiske valg Benitez foretok seg.

- Slik jeg ser det kan man ende opp med å bruke enorme summer på dårlige spillere, og man kan få veldig gode spillere til en fornuftig pris. Det handler om hvor godt speidernettverk og vurderingsevne man har. Det er mye klubben er nødt til å gjøre riktig. Det har vært langt flere dyre feilinvesteringer enn røverkjøp, understreker Hodgson.

PS! Første nye ansikt på treningsanlegget Melwood kan bli Ashley Miller fra Gillingham. Den ettertraktede 16-åringen skal ifølge Sky Sports være nær en overgang til Liverpool. Det vil i så fall bety at de røde har utkonkurrert klubber som Manchester United, Arsenal, Tottenham, Aston Villa og Everton i jakten på ungguttens signatur. Miller kan forøvrig få sin ligadebut for Gillingham i League 2-møtet med Northamton denne helgen etter at han ble kalt inn i førstelagstroppen for første gang.

LANGT MELLOM RØVERKJØPENE: Rafa Benitez (tv) traff blink da han hentet Fernando Torres sommeren 2007, men den tidligere Liverpool-sjefen var ikke like heldig med alt han foretok seg på overgangsmarkedet gjennom sine fem år som sjef.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
LANGT MELLOM RØVERKJØPENE: Rafa Benitez (tv) traff blink da han hentet Fernando Torres sommeren 2007, men den tidligere Liverpool-sjefen var ikke like heldig med alt han foretok seg på overgangsmarkedet gjennom sine fem år som sjef.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer