- Har godt av å bli slått

Bjørgen har nesten ikke trent skøyting.

RUKA/OSLO (Dagbladet.no.): Ei hardøkt var alt Marit Bjørgen hadde skøytet før dagens 10 kilometer i verdenscupen. Det ble for tynt, selv for henne.

- Men jeg har godt av å bli slått. Dessuten er det bra for skisporten at det også er noen andre som vinner. I dag hadde jeg tre gode skøyteløpere foran meg: Katerina Neumannova, Julija Tchepalova og Kristina Smigun. Fjerdeplassen er ikke noe nederlag, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.no.

Helt fra starten av merket hun at hun ikke hadde trent skøyting.

- Jeg ble stresset, og tapte for mye i de lette partiene. I bakkene gikk jeg bra, men det hjalp ikke. Jeg var aldri ordentlig sliten, men merket at det tekniske ikke stemte, sier Bjørgen.

Før starten håpet hun på å ta sin første skøyteseier i verdenscupen. Det gikk ikke lange tida før hun skjønte at det ikke gikk.

- Jeg tapte noen små sekunder hele veien, og kan forbedre meg ganske mye. I morgen reiser vi videre til Canada. Der skal jeg starte skøytetreningen. Etter noen økter til med hardtrening, tror jeg det skal bli mye bedre. Ei hardøkt er for lite. Jeg er også bare et menneske, sier Marit Bjørgen etter fjerdeplassen.

I mål var avstanden til vinneren Katerina Neumannova 30,8 sekunder.

Med dagens 4. plass har Marit Bjørgen fortsatt til gode å vinne et verdenscuprenn i fristil utover sprintdistanse.

TUNGT FOR BJØRGEN: Vanligvis suverene Marit Bjørgen fikk det tungt i dag. Foto: SCANPIX
TUNGT FOR BJØRGEN: Vanligvis suverene Marit Bjørgen fikk det tungt i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nest best av de norske løperne med en 7. plass - 52,2 sekunder bak Neumannova og 21,4 sekunder bak Bjørgen.

Øvrige norske plasseringer: 14. Vibeke Skofterud, 17. Kristin M. Stemland, 24. Kristin Steira, 30. Ella Gjømle.