- Har godt av Tottenham-benken

Nils Johan Semb tror Steffen Iversen har godt av å være reserve i Tottenham. 26-åringen er ikke enig - men forstår landslagssjefen.

WIEN (Dagbladet.no): Sembs noe uvanlige uttalelser kommer bare ett døgn før Norge møter Østerrike, trolig med nettopp Iversen på topp i spann med Ole Gunnar Solskjær.

Og det er ikke sånn at Semb håper Iversen forblir benkesliter for alltid. Men akkurat nå synes Semb det er greit at Spurs-manager Glenn Hoddle foretrekker Teddy Sheringham og Robbie Keane.

- Jeg tror han har godt av å ikke spille med en gang han er blitt skadefri. Før har det vært sånn at han har gått rett inn i kamp, så sier det pang og han er ute på nytt, sier Semb til Dagbladet.no.

Bør snart spille

Semb mener han allerede ser resultatene av Steffens benkesliting, i form av bedre form og større kraft etter tøff trening over tid.

- Han får et helt annet fysisk grunnlag. Jeg vet jo at han vil spille, og snart bør han det også. Det er jeg sikker på at han klarer, sier Semb.

Steffen sjøl er mest frustrert over situasjonen i Tottenham. Etter et møte med Hoddle fikk han spille i ligacupen mot Burnley, men seinest forrige uke var han tilbake på reservelaget.

- Fra en treners synspunkt forstår jeg det Semb sier, det er viktig for meg med en god skadefri periode, sier Litj-Ivers til Dagbladet.no.

Likevel liker han det like dårlig hver gang Hoddle gir han beskjed om benken, og han tror ikke han lenger blir sterkere av å bare trene i Spurs.

- Jeg kan ikke ta voldsomme økter på egenhånd, jeg må alltid være klar hvis jeg får beskjed om jeg skal spille på lørdagen. Jeg håper alltid på det.

Enslig spiss på treninga

På dagens landslagsøkt på treningsfeltet ved siden av Hanappi stadion ble Steffen brukt som enslig spiss hver gang Semb drillet inn en flat midtbanefemmer. Og dagens skamros fra Semb tyder på at han starter i morgen.

- Steffen er best som spiss, sier Semb og forklarer at midtbaneopptredene kommer når det er best for hele laget.

- Han har en personlighet som gjør at han ser alt som en utfordring.

I kveld ruslet Steffen ut av hotellet i følge med Liverpool-back John Arne Riise. Gutta skulle finne seg en biljardhall. Trønderen er alltid klar for konkurranse, sjøl om han ikke fant noen snookerutfordrer i Riise.

- Har du noensinne slått meg i noe som helst? flirer Iversen til stormende protester fra rødluggen.

  • Dagbladet.no følger Østerrike - Norge direkte fra kl. 20.30 i morgen kveld.
BRA PÅ BENKEN: Landslagssjefen mener Steffen Iversen har hatt godt av benkeslitet hos Tottenham.