BÆRUM  20100421.
Hønefoss kunne juble etter sesongens første seier etter eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Hønefoss på Telenor Arena onsdag kveld. Angan (th) skåret kampens eneste mål. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BÆRUM 20100421. Hønefoss kunne juble etter sesongens første seier etter eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Hønefoss på Telenor Arena onsdag kveld. Angan (th) skåret kampens eneste mål. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Har grått i seriestarten - nå er Lafton stolt som ei høne

- Like stort som RBK-seier og opprykk.

|||FORNEBU (Dagbladet): Midtstopper Frode Lafton (34) har på mange måter vært ansiktet på nedturen som forfulgte Hønefoss i Tippeligaens seks første serierunder.

Etter hver kamp har han stått rakrygget - men med et tungt hode og skuffet mine - og svart på kritiske spørsmål.

Endelig kan Mr. Hønefoss smile etter en fotballkamp igjen.

- Dette er utrolig deilig. Det kan måle seg med cupeventyret vårt i 2005 (kom til semifinalen, red.anm.), hvor vi slo Rosenborg borte. Og selvfølgelig opprykket i fjor, sier Lafton til Dagbladet.

TUNGE UKER: Hønefoss-kaptein Frode Lafton har hver uke fortalt hvor tungt det er å gå på tap etter tap. På sjuende forsøk lyktes Hønefoss. Foto: Erlend Aas/SCANPIX
TUNGE UKER: Hønefoss-kaptein Frode Lafton har hver uke fortalt hvor tungt det er å gå på tap etter tap. På sjuende forsøk lyktes Hønefoss. Foto: Erlend Aas/SCANPIX Vis mer

Slapp skrekkhistorieDe fleste regnet med at Hønefoss ville gå på nok et tap i går kveld. Det tapet hadde i så fall gjort dem historiske.

Da hadde Hønefoss blitt skrevet inn i fotballitteraturen med tidenes dårligste seriestart i Norge siden toppserien ble samlet i én avdeling i 1962, med sju strake tap. Det har også Kongsvinger (1999), men HBK ville hatt dårligere målforskjell

I stedet kan Hønefoss skrive inn deres første eliteserieseier, i klubbens egne historiebøker.

- Dette er en milepæl for oss. Vi tar våre første poeng i Tippeligaen og alle som har bidratt på veien kan være stolte av dette, sier Frode Lafton.

OPPRYKKSJUBEL: Frode Lafton feirer her fjorårsopprykket med sønnene Oliver og Oscar. Foto: ARNT E. FOLVIK
OPPRYKKSJUBEL: Frode Lafton feirer her fjorårsopprykket med sønnene Oliver og Oscar. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

16 sesonger i Hønefoss34-åringen er inne i sin 16. sesong i Hønefoss. Ingen har flere kamper enn ham i den hvite og grønne drakta og for to år siden ble han belønnet med klubbens hederstegn.

Få har vært så langt nede i seriestarten som Frode Lafton - han er tross alt født i byen.

Med tårer i øynene har han forklart hvor tøft de har hatt det på Ringerike.

- Jeg har grått litt, for jeg har syntes så synd på alle i og rundt klubben. Det har vært noen tøffe uker. Nå er jeg bare stolt, men jeg tror ikke dette har sunket helt inn for meg ennå. Det var stort å se opp på tribunen etter kampen, og se så mange kjente fjes. Jeg kjenner at jeg trenger litt tid på å fordøye dette, sier han etter triumfen i Telenor Arena.

VANT PÅ LERKENDAL: Hønefoss-gutta jubler her for cupseieren mot Rosenborg i 2005. Foto Geir Otto Johansen/SCANPIX
VANT PÅ LERKENDAL: Hønefoss-gutta jubler her for cupseieren mot Rosenborg i 2005. Foto Geir Otto Johansen/SCANPIX Vis mer

Har fått hengI dag flytter NRK og Melodi Grand Prix inn i Stabæks storstue. Lenge så også gårsdagens kamp ut til å ende med en klassisk MGP-null, altså 0-0.

Stabæk skapte sjanse etter sjanse - flere gigantiske - men det ville seg ikke for hjemmelaget. I siste ordinære spilleminutt kontret Davy Claude Angan inn seiersmålet til Hønefoss.

- Det gleder meg veldig at det var han som fikk avgjøre, for han har hatt det tungt. Han snakker ikke engelsk ennå, og endelig fikk han sitt første mål for klubben, sier Lafton.

Nå står ikke lenger Hønefoss med en null i Tippeligaen. De har tre poeng og er faktisk nå bare ett poeng under nedrykksstreken.

- Vi skal nyte denne seieren, men den er ikke verdt så mye hvis vi ikke får en ny god prestasjon borte mot Start til helga, sier Lafton.