Har grep om gullet

Manchester City-manager Kevin Keegan gir dommer Alan Wiley skylda for at City tapte mot Arsenal i går.

LONDON (Dagbladet): City-manageren mener enkelte av dommerne i Premier League favoriserer topplagene.

Serieleder Arsenal har nå spilt 23 kamper i Premier Leauge uten tap. Kevin Keegan mener det kunne vært annerledes dersom de ikke hadde fått hjelp av dommer Alan Wiley.

- Jeg sier ikke at vi hadde vunnet, men resultatet ville blitt annerledes med en annen dommer. Alle kan ha en dårlig dag. Denne gangen var det dommeren, sier Keegan.

Han mener dommerne har for lett for å blåse i topplagenes favør.

- Hadde vi byttet drakter ville nok en del situasjoner bli dømt annerledes, sier Keegan.

Omdiskutert

Han viser til flere avgjørende situasjoner: Etter 33 minutter: Manchester Citys Nicolas Anelka og Arsenals Gilberto duellerer på midten. Det kan se ut som om Arsenal-spilleren er vel hardhendt. Han vinner ballen og spiller videre til Thierry Henry som fosser nedover venstrekanten. Innlegget beiner Michael Tarnat i eget mål.Etter 82 minutter: Manchester Citys innbytter Robbie Fowler og Arsenals Sol Campbell kjemper om en løpeball. Det er uklart om Campbell tar ballen først. Dommeren vinker spillet videre, og Arsenal starter et mønsterangrep som ender med at Thierry Henry scorer et praktfullt mål.Etter 89 minutter: Nicolas Anelka har akkurat redusert til 1- 2 og springer for å hente ballen for å spare tid. Arsenals Ashley Cole plukker opp ballen først og nekter å gi den fra seg. Det oppstår nevekamp. Dommeren velger å vise ut Anelka, mens Cole slipper med gult kort.

Wenger er uenig

Arsenals manager Arsene Wenger mener at Keegan bruker for harde ord.

- Det er sikkert ti situasjoner i løpet av kampen hvor vi også skulle hatt et frispark. Forskjellen er at de ikke ender med et mål like etterpå, sier Wenger.

Han er også uenig i at dommeren tar feil i de situasjonene Keegan viser til.

- Spesielt når det gjelder duellen mellom Campbell og Fowler mener jeg at dommeren gjør rett i å vinke spillet videre. Min spiller var først på ballen, sier Wenger.

Han er heller ikke enig i at Ashley Cole i likhet med Anelka burde fått marsjordre etter nevekampen.

- Dommeren sto godt plassert. Når det er sagt, var det veldig uvanlig det som skjedde. Jeg kjenner jo selv Anelka fra hans tid i Arsenal, og jeg har aldri sett ham gjøre noe slikt før, sier Wenger.

Fikk teste vinterkulda

Mens managerne snakket mest om dommersituasjoner var Arsenal-fansen opptatt av Arsenals nye superduo: Thierry Henry og Jose Reyes. Henry stjal showet, men også debutanten Reyes viste glimt av hva han var god for.

- Han debuterte i en typisk britisk vinterkamp i regnvær på en vrien bane mot et fysisk lag, men kom godt fra det, sier Wenger.

<B>KLAMMERI: </B> Her har Citys Anelka (i blått) havnet i klammeri med Arsenals Edu. Sekunder seinere viser dommeren ut Anelka. Edu slipper unna, mens Ashley Cole - som startet bråket - får gult kort. Edu holdes igjen av Pascal Cygan, mens Thierry Henry passer på Anelka.