- Har han for liten shorts, eller er han bare feit?

De beste fornærmelsene fra Fotball-Norge.

||| (Dagbladet.no): Det finnes mye god underholdning i fornærmelser, særlig når de ikke rammer oss i Dagbladet.no.

Inspirert av våre engelske venner i Daily Telegraph har vi samlet noen av de ypperste spydighetene norsk fotball har å by på.

1. Bjørge Lillelien

Vi har dessverre ingen som Bjørge Lillelien lenger. Alle kjenner til «Margareth Thatcher, can you hear me»-klassikeren, men minst like morsom er tiraden mot Liverpools Phil Neal i samme kamp.

Tom Lund hadde nettopp driblet av to engelskmenn, men så ble han felt...

«Så blir han felt av grisen Phil Neal. Rampen Phil Neal sparker Tommy overende bakfra. Phil Gris Neal! Begynn å ta igjen gutter! Begynn å ta igjen! Engelskmennene har ramp både på banen og tribunen. Tom Lund gikk forbi to engelskmenn, Phil Neal overfalt ham bakfra! For en gris! For en fotballramp Phil Neal er! Dette skal han ha igjen gutter, ta ham ved første anledning.

2. Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen snakker som regel rett fra levra. Også da han mislikte daværende NISO-leder Morgan Andersens forslag om nye overgangsordninger.

- Nå må han Morgan Andersen, eller hva han heter for noe, prøve å holde igjen smella litt. Han er jo omtrent asfaltert fra kragebeinet og helt opp, veit du, så det er jo ingen grunn til å ta det alvorlig.    

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Ivar Morten Normark

Direkte på «Tabloid» beskyldte Berit Riise Aalesund-trener Ivar Morten Normark for sextrakassering. Normarks svar var slik: - If you want to make love to my body, you have to make love to my brain.

4. Ivar Hoff

Pascal Simpson gikk til Vålerenga foran 1998-sesongen. Men uten å være i sin beste form.

- Si meg, har Pascal Simpson fått for liten shorts, eller er han bare feit? undret Ivar Hoff.

5. Ingebrigt Steen Jensen

Heller ikke Jan Åge Fjørtoft var i toppform da han sluttet seg til Stabæk i 2001 - en overgang Ingebrigt Steen Jensen i etterkant har angret fælt på.

- Det som ankom var en tjukkbeint katastrofe, skrev Stabæk-guruen i boka «Alltid. Uansett!»   

6. Ivar Hoff

Noen dager etter at Tom Nordlie hadde trukket seg som Lillestrøm-trener, fikk han følgende sluttattest fra Ivar Hoff:
- Tom Nordlie er som en for tidlig sædavgang. Det er godt i noen sekunder. Så kommer orgasmen. Så er det slutt.

7. Tom Nordlie

I stedet for å la tjukkas-ertingen fra tribunen gå inn det ene øret og ut det andre, valgte Tom Nordlie å svare tilskueren - som var utstyrt med relativt store ører - med samme mynt.

- Du er heldig du, som kan fly gratis til alle bortekampa.

8. Ivar Hoff

Ivar Hoff fikk sparken som Brann-trener i 1979. Hoff har beskrevet hendelsesforløpet på denne måten:

- Jeg ble kalt inn til formannen, som sa: «Du er en ryddig kar, Ivar, du er ikke alkoholiker og du har ikke voldtatt kona mi. Du har derimot ikke oppnådd resultater, så jeg er redd vi må skilles nå». Jeg svarte: «Jeg vet selv jeg er ryddig og jeg har et edruelig forhold til alkohol. Når det gjelder din kone ... henne har jeg sett, så det blir ikke aktuelt.»    

9. Drillo

Vi skal ikke påstå at folk blir hoppende glade når Dagbladet er på tråden. Heldigvis for oss synes noen det er enda verre når nummeret på displayet er fra Verdens Gang.

- Hver gang VG ringer, får jeg vondt i magen og blir kvalm, sa Drillo i 2003, som mente avisa drev en svertekampanje mot ham.

10. Drillo

Drillo er ikke overvettes begeistret for TV 2 heller, i hvert fall var han det ikke for et par år siden. Han og Nils Arne Eggen lanserte seg selv som landslagstrenere - eller var det «klippefantomene» i kanalen som gjorde det?

- Jeg vet ikke hva Nils Arne har sagt, og jeg stoler ikke på TV2. De er gjeng kjeltringer, og er du ikke kjeltring når du begynner der, blir du det helt sikkert etter hvert, sa Drillo til Dagbladet.

Dagen etter presiserte han overfor VG hva han egentlig mente.

- Jeg tror jeg brukte ordet gangstere, ikke kjeltringer.

11. Rune Bratseth

Åge Hareide var RBK-trener da NFF i 2003 lokket med jobben som landslagssjef. Til slutt fikk Rune Bratseth nok av vinglingen.

- Åge ba om en prat før kampen, og det var ikke noen lystig samtale. Han er fortsatt like vinglete som han har vært hittil. Vinglingen gjør at han er helt uspiselig for oss i etter hvert, sa Bratseth til TV 2 på direkten.
12. Per Ravn Omdal

En elendig landskamp mot Finland fikk det til å koke over for vanligvis sindige Per Ravn Omdal. På banketten gikk han hardt ut mot enkeltspilleres innsats - før han tok for seg de som hadde meldt forfall til landskampen. Konklusjonen hans var at de ikke burde være med mer om det skulle være på den måten.

- Da kan dere spille basketball eller tuba i stedet, brummet han.

13. Gordon Strachan

Claus Lundekvam brukte sju og et halvt år og 297 kamper på å score sitt første mål for Southampton. Manager Gordon Strachan hadde også kontroll over hvor mange cornere nordmannen hadde vært framme på, uten uttelling.

- Det er helt utrolig at en spiller kan være i angrep på 2700 cornere uten å score. Claus bør få gult kort for drøying av tida når han er med fram. Hvis man har en død kropp i straffefeltet, vil ballen en gang iblant treffe den og havne i mål. Men Claus scorer aldri. Det er egentlig utrolig, sa Strachan.  

14. Åge Hareide

Norge møtte Tsjekkia i VM-playoff i 2005, og hjemme på Ullevaal ble det 0-1-tap for våre beste mann. Etterpå hisset Åge Hareide på seg likestillingsombudet.

- Vi trippet rundt på høye hæler. Det er det damer gjør, vet du.

15. Zlatan

Zlatan Ibrahimivic følte John Carew hadde snakket «skit» om ham hele uka, og følte for å ta til motmæle.

- Alt Carew kan gjøre med en ball, kan jeg gjøre med en appelsin, hevdet Zlatan.

16. Ivar Hoff

Lyns Frode Hansen forsøkte å heade ballen unna, men det endte med scoring.

- Han har spenst som en tepose, smalt det fra Ivar Hoff.

17. Kjetil Rekdal

Mange trodde kranglefantene Kjetil Rekdal og Tom Nordlie hadde begravet stridsøksen foran seriefinalen mellom Vålerenga og Start i 2005. De tok feil.

- Tom Nordlie er en bitter mann. Han har aldri kommet over at han fikk sparken i Vålerenga. Han er ufin mot oss hele tiden. Du kan være glad du slipper å høre den strømmen av skjellsord og ufinheter han fortsatt øser over benken vår når vi spiller. Nei, han er en bitter, liten mann.  

18. Erik Hagen

Erik «Panzer» Hagen skapte bruduje da han satte opp en hatliste over norske fotballspillere i Vål'Enga Magasinet for noen år tilbake.

Vidar Riseth ble kalt «den største rikskklysa», Harald Brattbakk ble hengt ut som «ei kjerring» og Peter Markstedt ble betegnet som «en sutrekopp».

19. Dagbladet

Thomas Gill gjorde flere tabber på én omgang mot Belgia enn Frode Grodås hadde gjort på ni år i A-landslagsdrakta. Dagbladet mente Drillo ikke måtte finne på å ta ham med i troppen til VM i Frankrike.

«Drillo trenger ikke ENGANGSGILL til Frankrike-turen», het det i tittelen.

20. Magne Hoseth

Tippeliga-dommer Tom Harald Hagen ser kanskje yngre ut enn sine 30 år, men det betyr ikke at man gjøre som Magne Hoseth på Aspmyra i høst.

- Jævla junior, glefset Hoseth - og fikk marsjordre.