Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har han tapt igjen? Utrolig!

Mourinho gnir salt i Benitez-såret.

HARDT PRESSET: Rafael Benitez' karriere i Inter kan gå mot slutten omtrent før den er begynt. Inter har ikke vunnet på de fire siste kampene og er hele ni poeng bak serieleder Milan. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
HARDT PRESSET: Rafael Benitez' karriere i Inter kan gå mot slutten omtrent før den er begynt. Inter har ikke vunnet på de fire siste kampene og er hele ni poeng bak serieleder Milan. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Vis mer

(Dagbladet): Rafael Benitez hoppet etter Wirkola da han overtok Inter-jobben fra José Mourinho i sommer.

Så langt ser han ut til å lande på kulen.

1-2-tapet mot lille Chievo i helga var den fjerde kampen på rad uten seier, og i Madrid reagerte Mourinho med forbløffelse da journalistene gjorde ham oppmerksom på resultatet.

Om han da ikke allerede visste det selv.

- Men hvordan? Har han tapt igjen? Det er utrolig. De er allerede ni poeng bak (serieleder Milan), sa Mourinho, ifølge Football Italia.

På spørsmål om årsaken til at Benitez sliter svarte «The Special One» noe kryptisk:

GAMLE KRANGLEFANTER: Rafael Benitez og José Mourinho har vært i tottene på hverandre i en årrekke. - Det blir lett å vinne trofeer i Inter, var Mourinhos hilsen til arvtakeren da han stakk til Real Madrid i sommer. Foto:  REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN)
GAMLE KRANGLEFANTER: Rafael Benitez og José Mourinho har vært i tottene på hverandre i en årrekke. - Det blir lett å vinne trofeer i Inter, var Mourinhos hilsen til arvtakeren da han stakk til Real Madrid i sommer. Foto: REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN) Vis mer

- Å være i Inter er veldig annerledes enn å være i England.

- Mourinho elsker det
Uttalelsene kan uansett ikke tolkes som noen støtteerklæring til arvtakeren. Serie A-kommentator Per Jarle Heggelund tror Mourinho nyter motgangen Benitez nå opplever.

- Det er klart Mourinho elsker det. Innerst inne bryr han seg nok veldig om klubben, og elsker fortsatt Inter og supporterne, men han gir blanke i Rafa, sier Heggelund til Dagbladet.

Det som er helt sikkert er at Mourinho og Benitez ikke det beste forholdet fra før.

Mange år med krangling
- Dere savner kanskje Jose, ja, men ikke jeg, sa Benitez da Mourinho hadde forlatt England, og la til at det var Roman Abramovitsj som hadde æren for Chelseas suksess.

Foran en Champions League-kamp mellom Liverpool og Chelsea sendte Benitez også et dårlig skjult stikk mot Mourinho - da han sa at det var Liverpool-fansen som var «The Special Ones».

Mourinho har på sin side hånet Liverpool gjentatte ganger, blant annet ved å si at de helrøde ikke er noen stor klubb. Nylig la han også press på Benitez gjennom å si at det «blir lett å vinne titler i Inter», takket være fundamentet han selv bygget opp i løpet av sine to år på Giuseppe Meazza.

- Skammelig
Å vinne ligaen ser i hvert fall vanskelig ut. Per Jarle Heggelund var skeptisk til Benitez allerede før sesongstart, og sier spanjolen har gjort det enda verre enn han trodde.

- Én ting er å tape derbyet mot Milan, men Inter har fått to poeng på de tre kampene mot Brescia, Lecce og Chievo. Det er skammelig og skandaløst. Det er Inter vi snakker om, de regjerende Champions League-mesterne. Alle visste det ville bli tøft å ta over etter Mourinho, men denne spanjolen... jeg tror ikke han har ryggrad eller tøffheten til det, sier Heggelund til Dagbladet.

TRIBUNE-JOSÉ: José Mourinhos løsmunnethet fører iblant til ufrivillige suspensjoner. Gårsdagens hjemmekamp mot Atletic Bilbao måtte han følge fra tribunen. Foto:   EPA/CHEMA MOYA
TRIBUNE-JOSÉ: José Mourinhos løsmunnethet fører iblant til ufrivillige suspensjoner. Gårsdagens hjemmekamp mot Atletic Bilbao måtte han følge fra tribunen. Foto: EPA/CHEMA MOYA Vis mer

Inter-president Massimo Moratti svarte i helga «ja» på spørsmål om han fortsatt hadde tro på Benitez, men Heggelund tror den tidligere Liverpool-manageren er arbeidsledig i løpet av kort tid.

- Han må jo gå, han har ikke noe der å gjøre. Oppfatningen som sitter igjen er at han gjør noen grep og valg under kampene som er helt merkelige.

- Som hva?

- Det går på laguttak og taktiske endringer underveis i kampene, man lurer på «hvorfor gjør han det?», «hvorfor tar han ut det laget?», «hvorfor bytter han inn den spilleren?». Inter har en samling med bråkete folk, som Mancini og deretter Mourinho gjorde til en vinnergruppa. Du skal ha rimelig rak rygg og bein i nesa for å håndtere Materazzi og den gjengen der. Jeg tror ikke Benitez er mannen til det.

Tror Benitez er ferdig før jul
- Men han er vel vant med press fra tiden i Liverpool?

- Hadde det ikke vært for mirakelet i Istanbul ville han ikke hatt noe rykte intakt fra den tida. Han kjøpte vel omtrent 30 sidebacker mens han var i Liverpool. Bare det burde vært et varsko til nye arbeidsgivere. Liverpool er en storklubb som stiller krav til trenerne, men det fungerer på en annen måte der. Fansen er røffere og klimaet er hardere i Inter. Italienske fotballpresidenter er en horde med gærninger, og Moratti er ikke noe unntak, sier Heggelund.

Ryktebørsen skal ha det til at navn som Guus Hiddink, Marcello Lippi, Fabio Capello, Leonardo og Luciano Spalletti er aktuelle trenernavn om Benitez nå får sparken. Men fallskjermen til spanjolen blir i så fall ikke liten.

SKYTER MILAN TIL GULL?: Zlatan Ibrahimovic og Milan er ni poeng foran Inter. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
SKYTER MILAN TIL GULL?: Zlatan Ibrahimovic og Milan er ni poeng foran Inter. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

- Jeg kan ikke tenke meg noe annet enn at han skal ut. To poeng på de siste fire kampene, og seks ligamål på de siste ni - da skal du ut. Uansett hvor mye du pusser brillene på sidelinja og har rykte på deg for å være taktisk dyktig. Forhåpentligvis skjer det før helga, så kan de kanskje vinne mot Parma, sier Canal +-kommentatoren.

Personlig har han Milan som favoritt til ligatittelen.

- Etter at Zlatan kom sa jeg at Milan kom til å vinne, så lenge han holder seg frisk. Zlatan er ufattelig bra og et lag aleine. Inter er ikke i nærheten av å kopiere forrige sesong, de skal få det tøft nok med å vinne den italienske cupen. Juventus og Roma går bra om dagen, og Napoli henger godt med. Det blir en tøffere serie enn på mange år.

TROR BENITEZ ER FERDIG: Canal +-kommentator blir overrasket om ikke Rafael Benitez får sparken med det aller første. Foto: Canal +
TROR BENITEZ ER FERDIG: Canal +-kommentator blir overrasket om ikke Rafael Benitez får sparken med det aller første. Foto: Canal + Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media