DYR SOMMER: Paris Saint-Germain har svidd av hele 3,5 milliarder på Neymar og Kylian Mbappé i sommer. UEFA har lansert FFP-granskning. Foto: NTB Scanpix
DYR SOMMER: Paris Saint-Germain har svidd av hele 3,5 milliarder på Neymar og Kylian Mbappé i sommer. UEFA har lansert FFP-granskning. Foto: NTB ScanpixVis mer

PSG og Financial Fair Play

Har handlet for 3,5 milliarder. Dette må PSG gjøre for å unngå FFP-straff

Etter å ha svidd av 3,5 milliarder kroner på Neymar og Kylian Mbappé blir Paris Saint-Germains neste oppgave å unngå brudd på reglene for økonomisk fair play.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varslet før helgen at det er iverksatt etterforskning av PSGs oppsiktsvekkende pengebruk på overgangsmarkedet. Det franske laget ble i 2014 straffet for ikke å overholde regelverket.

PSG sier de ikke er redd for å havne under lupen. Hovedstadsklubben, som har styrtrike eiere fra Qatar, forventer å øke sin egen omsetning med mellom 20 og 40 prosent i tiden som kommer.

Ifølge nyhetsbyrået AFP må Paris Saint-Germain ha et sted mellom 105 og 210 millioner euro i nye inntekter for å holde seg innenfor reglene for økonomisk fair play (FFP). Det kan de få til på flere måter.

Ryddesalg?

FFP-reglene sier at en klubb ikke kan gå i underskudd med mer enn 30 millioner euro (277 mill. kroner) i året. Å selge unna spillere som ikke lenger trengs er en åpenbar løsning for PSG. Det kan skje allerede i januarvinduet.

Unai Emery rår over en bred stall. Med kjøpene av Neymar og Mbappé kan ikke lenger profiler som Javier Pastore, Lucas Moura og Angel Di Maria regne med å være faste innslag i PSGs startoppstilling, skriver AFP. Det spørs om trioen har en framtid i Paris.

Neymars markedsverdi, både på og utenfor banen, var en av de største grunnene til at klubben utløste Barcelonas klausul på 222 millioner euro. PSG-president Nasser al-Khelaifi hevdet nylig at brasilianeren snart vil være verdt 450 millioner euro.

Nye avtaler

Paris-laget har også mye penger å hente i en ny draktavtale. I dag får franskmennene betydelig mindre fra sin draktleverandør (Nike) og draktsponsor (Emirates) enn det konkurrenter som Barcelona, Real Madrid og Manchester United håver inn.

Sportslig suksess blir også viktig. Qatar Sports Investments har et ettertrykkelig ønske om å vinne mesterligaen. TV-pengene for den gjeveste europacupen har aldri vært større enn nå. PSG kan tjene over 100 millioner euro om de til våren klarer å ta seg til finalen for første gang.

(NTB)