DYR: Manchester City betalte rundt 342 millioner for Sergio Agüero. Han er Citys dyreste kjøp noensinne. Foto: SCANPIX
DYR: Manchester City betalte rundt 342 millioner for Sergio Agüero. Han er Citys dyreste kjøp noensinne. Foto: SCANPIXVis mer

Har handlet for nesten én milliard

Manchester-klubbene har brukt mye penger denne sommeren. I kveld braker lagene sammen.

FOTBALLSTUDIO: Manchester City - Manchester United direkte i fotballstudio fra klokka 14.25!

(Dagbladet): Begge Manchester lagene har hatt lommeboken på vidt gap denne sesongen. United har brukt snaut 450 millioner kroner, mens naboen City har brukt rundt 473 millioner kroner.

Samtidig skal begge klubbene være i en hard drakamp om midtbanegeneralen Wesley Sneijder ifølge italienske medier, en spiller som vil koste i underkant av 300 millioner. Likevel er United-boss Alex Ferguson overrasket over at de blå naboene ikke har brukt mer penger i sommer.

- Jeg trodde kanskje de skulle bruke mer denne sommeren, og det kan fortsatt skje. De kan fort signere noen spillere til. Vi ser dette hvert eneste år når klubber rundt oss kjøper, og det viser hvor viktig det er å vinne serien i dag, sier Ferguson ifølge Soccernet.

Manchester størst Roberto Mancini har uttalt at han fortsatt leter etter 2-3 spillere til å forsterke laget. Manageren har denne sommeren handlet spillere som Sergio Aguero og Gael Clichy, men mener likevel at de blå er lillebror i kamp om tittelen.

- Manchester United er på topp for øyeblikket, de er et sterkt lag. De vant serien og har kjøpt 4-5 gode spillere. Jeg tror vi er nære, men for øyeblikket er de over oss, sa Mancini i forkant av dagens Community Shield.

Kveldens Community Shield vil gi en forsmak på styrkeforholdet mellom de to klubbene. Og selv om mange fans normalt mener at denne kampen er betydningsløs, så er dette en kamp begge lagene ikke vil tape.

OVERTAR: David De Gea tar over hanskene til Edwind van der Sar i United. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
OVERTAR: David De Gea tar over hanskene til Edwind van der Sar i United. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Du kan se appetitten til spillerne. Uansett hva de vant i fjor eller sesongen før, så vil de vinne igjen, sa Ferguson til klubbens egen hjemmeside.

Viktig kamp Statistikk viser at Manchester United har vunnet serien fem av de syv gangene klubben har vunnet Community Shield. Mancini er fullt klar over at United har spilt denne kampen mange ganger tidligere.

- Denne kampen er annerledes fra serien og FA-cupen. United er vant med å spille denne kampen, det er ikke vi. Det er også viktig at vi vinner siden det er et derby, og vi vil vinne, det samme vil United, sa Mancini på pressekonferansen.

Han vil ikke love noe gull hverken i Champions League eller Premier League, men han mener at laget er bedre enn i fjor.

- Vi har det samme laget som i fjor, og vi har spilt et år sammen. I tillegg har vi fått inn noen spillere som styrker laget, sier Mancini.

Det vil ikke bli lett for City å trone øverst på tabellen denne sesongen. United har vist mer styrke på overgangsmarkedet enn på lenge, og er fortsatt ikke ferdig med handelen dersom den rette spilleren er til salgs.

FORSTERKER VENSTRESIDEN: Gael Clichy er et nytt ansikt på Etihad Stadium. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
FORSTERKER VENSTRESIDEN: Gael Clichy er et nytt ansikt på Etihad Stadium. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Spillerkjøp Manchester United:

Phil Jones (Blackburn, 144 millioner)
Ashley Young (Aston Villa, 144 millioner)
David De Gea (Atletico Madrid, 160 millioner)

Spillerkjøp Manchester City:

Sergio Agüero (Atlético Madrid, 342 millioner)
Denis Suárez (Celta Vigo, ukjent)
Stefan Savic (Partizan Beograd, 72 millioner)
Gael Clichy (Arsenal, 63 millioner)

NYTT BEITE: Ashley Young er klar for å ta opp konkurransen med Nani og Valencia. REUTERS/Nigel Roddis
NYTT BEITE: Ashley Young er klar for å ta opp konkurransen med Nani og Valencia. REUTERS/Nigel Roddis Vis mer