Har hatt Hushovd i tankene siden februar

- Thor har vært informert om hvor landet ligger i lang tid, sier landslagssjefen.

 I TANKENE:  I dag offentliggjorde Norges Cykleforbund hvilke tre som får reise til VM i Toscana. Landslagssjef Stig Kristiansen forteller at han Thor Hushovd dukket opp i tankene hans allerede i februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I TANKENE: I dag offentliggjorde Norges Cykleforbund hvilke tre som får reise til VM i Toscana. Landslagssjef Stig Kristiansen forteller at han Thor Hushovd dukket opp i tankene hans allerede i februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag ble det endelig klart hvilke tre ryttere som skal kjøre på det norske laget under sykkel-VM i Toscana i slutten av måneden.

På landslagssjef Stig Kristiansens liste sto navnene til Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd. Ikke overraskende ble Alexander Kristoff vraket, siden han er den svakeste av de fire rytterne med tanke på VM-løypa.

Men Stig Kristiansen kunne også avsløre at det var én av VM-rytterne som dukket opp i hans VM-planer allerede i februar.

- Tidlig i februar var vi nedover og begynte å kartlegge forholdene. Når jeg kjører og går gjennom løyper, bruker det å dukke opp typer som jeg tror kan prestere der. Og da kom navnet til Thor Hushovd vedlig fort opp, som en jokertype - han kan gå inn her og lure seg med, forteller Kristiansen til Dagbladet.

Riktig valg TV2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, er helt enig i laguttaket, og i hva ekspertene sa til Dagbladet i går - at det beste ville være å vrake Alexander Kristoff.

- Det er etter min meining helt riktig. Det er logisk, og ikke overraskende i det hele tatt. Mange snakker om Kristoff, og at det er urettferdig. Ja, Kristoff har hatt en fantastisk sesong, og har kanskje hatt mest suksess av nordmennene i år - men det er ikke en løype som passer han, sier Kaggestad, og peker på at VM-løypene de neste årene vil passe Katjusja-spurteren bedre.

- Og når i tillegg han ikke er helt sikker på sin egen form, så tror jeg at han er ganske avslappet til det at han ikke er tatt ut, sier sykkeleksperten.

Kjøre for Hushovd På pressekonferansen la ikke landslagssjefen skjul på at om det ender med en massespurt, hvor alle de tre norske er med, så skal Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug trekke opp Thor Hushovd - siden han blir sett på som den sterkeste spurteren. Men da må det klaffe.

- Vi har sett hva han gjøre i klatringer i Tour de France og i andre harde endagsritt, men han må ha en maxdag, men på en sånn dag og i en sånn løype, kan han være en type å se opp for, sier Stig Kristiansen om Hushovds sjanser i VM.

Men at verdensmesteren fra 2010 har vært selvskreven til en VM-plass allerede siden februar han dukket opp i tankene til Kristiansen i februar, vil ikke landslagssjefen være med på.

- Det har gått i bølgedaler. En ting er at jeg vet hva Thor kan på sitt beste, en annen ting er å vise at han kan være på sitt beste til gitte tidspunkt. Så sånn sett, så har det ikke vært at han har vært klar hele veien, for det er en kontinuerlig vurdering.

For et par dager siden snakket Stig Kristiansen med BMC-rytteren og ga ham den endelige beskjeden. Kristiansen forteller at han ble glad for beskjeden, men understreker at Hushovd ikke har hatt noen grunn til å tvile på at han skulle bli tatt ut.

- Vi har hatt en åpen kommunikasjon om det, og Thor har vært informert om hvor landet ligger i lang tid.