Tarjei Bø om Vetle Sjåstad Christiansen

- Har herjet med oss alle

Tarjei Bø parkerte konkurrentene da han sikret seier på fellesstarten under sesongåpningen i helga. Men før startskuddet gikk, er det en annen lagkamerat som har herjet med han inn mot OL-sesongen.

KNALLSTART: Tarjei Bø startet sesongåpningen på Sjusjøen med brask og bram, da han gikk inn til seier på fellesstarten søndag. Men før det virkelig gjelder i Østersund er det lagkameraten han frykter som mest. Foto: Geir Olsen / NTB
KNALLSTART: Tarjei Bø startet sesongåpningen på Sjusjøen med brask og bram, da han gikk inn til seier på fellesstarten søndag. Men før det virkelig gjelder i Østersund er det lagkameraten han frykter som mest. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

SJUSJØEN (Dagbladet) - Han har herjet med oss til tider. Han er ekstremt god på asfalt. Han er en stor og sterk kar. Jo mer snø som laver ned, jo større fordel er det for oss andre, sier Tarjei Bø om Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet

Selv tok den eldste av brødrene Bø en tredjeplass på sprinten, og vant fellesstarten under sesongåpningen på Sjusjøen i helga. Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til en 7. plass på sprinten og 4. plass på fellesstarten.

Men om drøye to uker er det duket for alvorets time. Da får de norske skiskytterne brynet seg mot resten av verdenseliten, under verdenscupåpningen i Östersund.

KNUSTE KONKURRENTENE: Tarjei Bø satte både franskmenn og resten av norgeseliten på plass under åpningsrennene på Sjusjøen.Foto: Geir Olsen / NTB
KNUSTE KONKURRENTENE: Tarjei Bø satte både franskmenn og resten av norgeseliten på plass under åpningsrennene på Sjusjøen.Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Og det er kanskje nettopp da lagkameratene frykter Sjåstad Christiansen, som mest.

- Jeg har aldri sett han så solid som han er nå, sier Bø videre om lagkameraten, som også får støtte fra Sturla Holm Lægreid.

- Han er en slu fisk og virker knallsterk. Han tror jeg vi skal bryne oss på i den sesongen som kommer, sier Holm Lægreid.

HILSEN: Skiskytterne Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dahle har latt seg inspirere av NRK-serien «Hodet i klemme» og brytetreneren Fritz Aanes. Video: Ragna Kristine Sandholt og Mia Engenes Bratlie Vis mer

- Bare et psykologisk spill

- Det er bare psykologisk spill, sier Vetle Sjåstad Christiansen, om lagkameratenes utspill.

Men fakta er: Det har gått på skinner for Sjåstad Christiansen på trening både i sommer og høst. Og Geilo-gutten har vunnet så å si det meste han har stilt opp i.

HAR GJORT ENDRINGER: Vetle Sjåstad Christiansen har lagt vinterens plan for å vinne på sin måte. Foto: Geir Olsen / NTB
HAR GJORT ENDRINGER: Vetle Sjåstad Christiansen har lagt vinterens plan for å vinne på sin måte. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Under NM i skiskyting på Lillehammer i september gikk han inn til seier, med feilfri skyting både på sprinten og fellesstarten. Og under et testløp på Beitostølen før åpningsrennet, knuste han lagkameratene nok en gang.

- Jeg har kanskje vært kjent for å gå litt fortere på rulleski, enn ski. Men i år har det kanskje vært ekstra bra og kanskje litt rart også, fordi jeg har følt meg litt svakere på rulleski, sier han.

Noe som er et resultat av at Sjåstad Christiansen har lagt ned mer løpetrening og dermed vært mindre muskuløs i beina. Målet har vært, som han beskriver selv, og går raskere på ski å være mer «kattemyk» på snøen.

- Jeg håper det ikke blir motsatt av hva jeg har trodd det skulle bli til vinteren nå. At jeg har trent for at jeg skulle bli god på vinteren, men så ble jeg god på sommeren. Men jeg har en veldig god følelse og jeg tror det kommer til å gå veldig bra.

- Du har tidligere sagt til Dagbladet at du vinner det som ikke er viktig. Hvordan skal du få ut potensialet ditt når det virkelig gjelder?

- Jeg føler jo at jeg har dratt med meg bra selvtillit fra treninga jeg har gjort, inn mot vinteren. Der føler jeg at jeg har hatt litt å hente, å løse konkurransene riktig for meg.

For han innrømmer at han har latt seg dra med av tempoet til Johannes Thingnes Bø. Men hvis han skal vinne, må han gjøre det på sin måte, utdyper han.

- Jeg har erkjent at hvis jeg skal vinne, så må jeg gjøre det på min måte og ikke la meg dra med av hans tempo.

Forsiktig optimist

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller til Dagbladet at Sjåstad Christiansen har vært ekstremt sterk i år. Videre beskriver han skiskytteren som en utøver med ekstremt stor fart i kroppen. Skyteferdighetene på trening, er også noe han skryter av.

HAR TROA: Egil Kristiansen har hatt store forhåpninger til Vetle Sjåstad Christiansen også tidligere. Etter en sterk oppkjøringen til sesongen er forventningene kanskje høyere enn noen gang..Foto: Geir Olsen / NTB
HAR TROA: Egil Kristiansen har hatt store forhåpninger til Vetle Sjåstad Christiansen også tidligere. Etter en sterk oppkjøringen til sesongen er forventningene kanskje høyere enn noen gang..Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Men han har kanskje ikke fått overført det til konkurranser og når det virkelig gjelder. Vi mener, og tror, at vi har klart å justere farten i løypa. Litt smarthet i hvordan han går. Hvis det slår til tror jeg Vetle kan få en veldig bra sesong, sier Kristiansen før han fortsetter:

- Men jeg tror det ikke før jeg får se det. Jeg har trodd det tidligere også, men så har det kanskje ikke blitt så bra som jeg har trodd.

Kristiansen forklarer at det største problemet har vært at Sjåstad Christiansen har gått for fort i enkelte partier i løypa, noe som igjen har ført til litt for høy puls, og laktat på skytinga.

Dette mener de nå å ha justert inn.

- Jeg tror det ligger mye i den disponeringa i løypa, som kan være nøkkelen her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer