- Har hørt at Klanen er blant Europas beste fans

Ny VIF-keeper gleder seg.

(Dagbladet.no): Troy Perkins forlater D.C. United og USAs hovedstad til fordel for Vålerenga og Oslo.

I de fleste sammenhenger skulle man tro at det var et steg tilbake, men ikke når det gjelder fotball.

- I Europa er det mer kultur for fotball. Fansen har sterkere følelser for klubben sin og større forståelse for spillet, sier Perkins til Dagbladet.no.

Han mener fotballkulturen er på vei også i USA, men at den europeiske formen for fotball fortsatt er en liten idrett der.

Hørt om Klanen

Derfor gleder han seg til å spille for Vålerenga, som han har fått inntrykk av er en amisiøs klubb med høye forventninger til laget. Og han gleder seg til å spille for Klanen.

- Etter hva jeg har hørt, er fansen blant de beste i Europa, så det skal bli fint å spille for dem, sier Perkins.

26-åringen trekker fram raske føtter, evnen til å lese spillet og god posisjonering som sine fremste styrker som keeper.

- Har hørt at Klanen er blant Europas beste fans

Framover kommer han til å jobbe blant annet med å bli bedre i feltarbeidet på innlegg. Og i Vålerenga, med to treninger daglig, tror han at han kan ta et steg videre som fotballspiller.

Jobbet i bank

Mens han spilte i D.C. United jobbet han nemlig ettermiddager og kvelder i en bank. Først fordi han trengte pengene, seinere for å ha noe å falle tilbake på om karrieren skulle ta brått slutt.

I stedet var det jobben som brått tok slutt på grunn av nedgangstider.

- Men nå skal jeg kun ha fokus på fotballen. Målet er å bli litt bedre hver dag. Jeg må gjøre meg kjent med laget, vinne lagets tillit og vise trenerne at jeg fortjener en plass på laget, sier Perkins.

Les mer om Perkins\' bankkarriere hos Washington Post:

• «A Goalie You Can Bank On» (15. juli 2006).

• «Troy Perkins Loses His Job» (20. september 2007).

SKAL BEDRE FELTARBEIDET: Vålerengas nye keeper Troy Perkins vil bli bedre på innlegg. Her plukker han ballen for D.C. United i kamp mot Edson Buddle fra Toronto FC.