TØFF TONE I FELTET: Charlotte Kalla mellom Justyna Kowalczyk (t.h.) og Heidi Weng under semifinalen på Tour-sprinten 1. nyttårsdag. Foto: GIANCARLO CATTANEO, EPA / NTB SCANPIX
TØFF TONE I FELTET: Charlotte Kalla mellom Justyna Kowalczyk (t.h.) og Heidi Weng under semifinalen på Tour-sprinten 1. nyttårsdag. Foto: GIANCARLO CATTANEO, EPA / NTB SCANPIXVis mer

Har hørt konkurrent rope «bitch»

Kalla om kjefting og skriking i jentenes felt.


(Dagbladet): Det kan gå hett for seg når kampen om posisjoner hardner til i langrennssporet. Og det er ikke bare gutta som kan være tøffe i kjeften.

- Det kan være jævlig mye skjellsord og sånt i fellesstarter blant jenter. Jeg har selv tenkt «gud, som de skriker», forteller Charlotte Kalla til Aftonbladet.

- Hva er det verste du har hørt?

- Jeg vet ikke, men «bitch», kanskje? Men for det meste er det folk som kjefter og skriker. Det gjør jeg selv.

Svenskenes fremste kvinnelige profil framstår som en mild og rolig dame utenfor løypa, men også hun kan tenne på alle pluggene.

- Iblant kan jeg skrive og bli irritert på folk. Men jeg pleier å forsøke å tenke på å spare så mye energi som mulig, jeg tror jeg er flinkere til å holde på min egen stil. Men så klart har også jeg kjørt på andre ski og hetset, innrømmer hun.

Kalla går ut 1.32 bak lederen Justyna Kowalczyk i dag. Fram til Kristin Størmer Steira på tredjeplass er det bare 32 sekunder. Therese Johaug starter ti sekunder før Steira på jentenes 15 kilometer jaktstart klokka 15.15 i dag.

- Dette er den distansen som passer meg best. Det er dyktige klatrere foran meg, det hadde vært en drøm å ha dem bak seg på søndag. Forhåpentligvis kan jeg plukke en del sekunder i alle fall, sier Kalla.