Anish Giri om Magnus Carlsen:

- Har ikke bevis

Det var delte meninger da flere sjakkspillere måtte svare på spørsmål om dramaet mellom Magnus Carlsen (31) og Hans Niemann (19).

BLANDEDE REAKSJONER: Magnus Carlsen får både kritikk og forståelse for valget sitt. Foto: Carina Johansen / NTB
BLANDEDE REAKSJONER: Magnus Carlsen får både kritikk og forståelse for valget sitt. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Mandag kveld valgte Magnus Carlsen å gi seg med vilje etter ett trekk mot motstanderen Hans Niemann.

Det skjedde ikke lenge etter at nordmannen valgte å trekke seg etter et møte med samme mann i sjakkturneringen Sinquefield Cup.

Carlsen har ikke uttalt seg om noen av hendelsene, men sjakkesset delte en kryptisk melding på Twitter etter at han trakk seg i Sinquefield Cup, hvor han skrev at han hadde valgt å trekke seg fra turneringen, men håpte på å være tilbake ved en seinere anledning.

- Veldig galt

På en pressekonferanse med den nederlandske sjakkspilleren Anish Giri holdt av Chess24, sa 28-åringen at han ikke kunne ignorere «elefanten i rommet».

- Det ser ut til at han antyder noe, men helt til man avslører noen kan man ikke gjøre noe. Det ser veldig rart ut nå. Det gir mening hvis Hans jukser og Carlsen ikke vil spille mot ham, men hvis han ikke gjør det er det veldig galt. Så jeg vet ikke, vi får vente og se, sa Giri.

SIKKER: Anish Giri tror ikke at Magnus Carlsen har bevis på at Hans Niemann jukset. Foto: Koen van Weel / AFP
SIKKER: Anish Giri tror ikke at Magnus Carlsen har bevis på at Hans Niemann jukset. Foto: Koen van Weel / AFP Vis mer

På spørsmål om han trodde at Carlsen hadde bevis på at Niemann jukset, var Giri sikker i sin sak.

- Jeg tror det er ganske tydelig at han ikke har det, for hvis han hadde hatt det (bevis, journ.anm.) ville det ikke vært nødvendig å gjøre det (å gi seg, journ.anm.). Det er ganske tydelig for meg at han er overbevist, eller nesten overbevist om at det er tilfelle.

Forstår Carlsen

Også den armenske sjakkveteranen Levon Aronian (39) måtte svare på spørsmål om sjakk-dramaet. I motsetning til Giri, mente Aronian at Carlsen muligens har et poeng.

- Jeg skjønner frustrasjonen til Magnus. Jeg visste virkelig ikke mye om flere ting. Nå er jeg et sted i midten. Jeg mener at Hans ikke har vært den mest hederlige mannen når det kommer til nettsjakk, sa han.

FORSTÅR CARLSEN: Levon Aronian skjønner frustrasjonen til Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB
FORSTÅR CARLSEN: Levon Aronian skjønner frustrasjonen til Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Det indiske sjakktalentet Rameshbabu Praggnanandhaa (17) var sliten etter sitt parti mandag, og hadde ikke så mye å si om situasjonen.

- Jeg var sjokkert da jeg så det, men ja, det er hans avgjørelse. Jeg har ingen mening for å være ærlig.

Verken Magnus Carlsen eller Hans Niemann har så langt kommentert mandagens parti. Dagbladet var mandag kveld i kontakt med Henrik Carlsen, Magnus Carlsens far, som da ikke ønsket å kommentere hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer