Har ikke brent seg på Brann

Brann ønsker Teitur Thordarson tilbake som trener fra 1. januar. - Ikke meg imot. Jeg har mye ugjort i Bergen, sier Thordarson.

Islendingen har nå vært i samtaler med Branns ledelse. I løpet av denne uka blir det klart om det er grunnlag for videre kontraktsforhandlinger med klubben han skilte lag med i 1995.

- Jeg valgte selv å gå den gangen, men det var bittert, innrømmer Thordarson.

- Det ble svært vanskelig å samarbeide med deler av ledelsen. Synd, fordi i løpet av tre år i Brann hadde jeg og laget lagt et fint grunnarbeid som begynte å vise gode resultater. Derfor føler jeg at jeg har mye ugjort i Brann, sier Thordarson på telefon fra Tallinn.

Teitur Thordarson har siden januar 1996 oppholdt seg i Estland hvor han har ledet både landslaget og klubblaget Flora.

- Jeg trives veldig godt her og sportslig sett har det også vært en suksess. Flora har vunnet serien to ganger og cupen én gang i min tid. Og landslaget har klatret fra 140. til 74. plass på FIFA-rankingen.

Ikke Drillo

- Hva slags krav har du framsatt til Brann-ledelsen for et eventuelt comeback?

- Foreløpig har vi bare hatt noen samtaler. Men jeg har forklart hvordan jeg ønsker å jobbe og gitt dem innsyn i hvordan jeg ser på ting.

Det var Brann-ledelsen som tok initiativ til samtaler med Thordarson. De trenger ny trener på stadion fra 1. januar, for å overlappe med Harald Aabrekk som slutter 1. februar.

Suksess

- Teitur står svært høyt på vår ønskeliste, sier konstituert Brann-direktør Ivar Hanestad.

- Han representerer en stil som ikke skremmer oss. Han har ikke noen outrert Drillo-stil, for å si det slik. Han kjenner Brann og har erfaring og er moden nok til å være forberedt på å medie- og publikumsinteressen her i byen.