Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffer Halvorsen i Tour of Norway:

- Har ikke fått den perfekte timingen inn mot ritt

Nå får Halvorsen 11 etapper på 12 dager.

VIKTIGE UKER: Kristoffer Halvorsen håper på mer flyt i Sky-karrieren foran starten av norgesturneen som inneholder Tour of Norway, Tour des Fjords og Hammer series i Stavanger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VIKTIGE UKER: Kristoffer Halvorsen håper på mer flyt i Sky-karrieren foran starten av norgesturneen som inneholder Tour of Norway, Tour des Fjords og Hammer series i Stavanger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Velt i sesongens første konkurranse, sykdom inn mot GP Scheldeprijs og en ny velt under åpningen av Tour de Yorkshire.

LIVE: Følg Tour of Norway-åpningen LIVE på procycling fra onsdag!

En fjerdeplass i Abu Dhabi og andreplassen fra Handzame Classic er fremdeles resultatene som peker seg ut for nordmannen denne sesongen.

Likevel hører du ham ikke klage for mye over tingenes tilstand. Det ligger ikke i Halvorsens natur:

- Det er kanskje på tide å få til noen gode resultater. Samtidig synes jeg starten har vært OK. Jeg hadde egentlig ikke forventet så mye mer, men nå har jeg fått trent bra siden pausen i etterkant av klassikerne, sier sørlendingen til procycling.no.

Det endte med en lang uke i sykesenga etter at han ble snufsete inn mot den belgiske semi-klassikeren Scheldeprijs, som til slutt ble vunnet av Fabio Jakobsen i et avmagret felt.

- Det råeste rittet

Da han gikk i bakken i Yorkshire, mottok han legehjelp på stedet og børstet skuffelsen av seg.

Det knallharde etapperittet ble fullført, og 22-åringen satt igjen med minner for livet.

- Det var kanskje det råeste, hvis det ikke var det aller råeste løpet jeg har kjørt. Det var dødshardt hver dag. De bakkene der gjorde i hvert fall bra for formutviklingen min. De er så bratte de bakkene rundt i området der, påpeker han.

Som Sky-rytter fikk han også kjenne populariteten til det britiske storlaget på kroppen. Det er ingen av de andre lagbussene som i nærheten av å få den samme eksponeringen og det samme kaoset rundt seg som lagbussen som av onde tunger har fått klengenavnet «Death Star».

Når man først har to bein innafor, er det bare å nyte søkelyset, og kanskje prise seg lykkelig for at man ikke er en del av entouraget rundt Chris Froome i Giro d’Italia denne våren.

Halv Grand Tour

Halvorsen har i stedet fått klarsignal for en norsk turné. I løpet av 12 dager sykler han 11 etapper.

Det blir en sårt tiltrengt, «halv Grand Tour» og forhåpentligvis havner han i mange spurtdueller underveis i Tour of Norway, Tour des Fjords og Hammer Series.

- For meg er det viktig å få disse løpene nå. Det gir en mulighet til å finne den gode følelsen i spurtene. Jeg synes jeg har fått trent bra, men jeg har aldri fått den perfekte timingen inn mot løp. Du blir skadet, og så må du trene litt ekstra for å komme deg tilbake. Det gir ikke noe overskudd inn mot løpet, og du ender opp med å komme litt på etterskudd. Hittil har jeg én bra spurt fra Abu-Dhabi, og så én god spurt måneden etterpå i Belgia. Det skal bli godt å få litt mer kontinuitet på det.

I så måte handlet også Yorkshire mest om å sanke konkurransekilometer i beina. Den store testen kommer de neste to ukene.

- I Tour of Norway er det tre spurtetapper, så det er ganske bra. LottoNL-Jumbo har et sterkt lag, og vi stiller egentlig med litt folk fra alle kanter. Noen er klatrere (David Lopez og Beñat Intxausti), så jeg har vel kanskje ikke noe skikkelig spurtopptrekk.

- Passerer 200 meter unna huset

Deretter fortsetter han «norgesturneen» med Tour des Fjords (22.-24. mai) og Hammer Series (25.-27. mai). Den andre etappen av «Fjords» har målgang i hjembyen hans, Kristiansand:

- Vi passerer faktisk 200 meter unna huset mitt når vi inntar rundløypa som passerer Gimlekollen mot slutten av etappen i Kristiansand. Det blir moro å kjøre der, sier han.

- Er det en avslutning som passer deg bra?

- Jeg tror det. Jeg følte meg i hvert fall ganske bra etter hvert i bakkene i Yorkshire. Det er en bakke (Bjørnebakken, vår anm.) på rundt én kilometer som skal sykles to ganger, og den dukker opp 4-5 kilometer før mål. Man bruker vel i underkant av to minutter opp der, så det bør gå bra det. Men det er veldig gode ryttere som kommer til Tour des Fjords, så selv om det er på hjemmebane, er det ikke bare å dunke inn seirer. Men vi får prøve! sier Halvorsen.

I juni reiser han videre til Limburg og det opprinnelige utspringet for Hammer-konseptet i regi av Velon.

Sørlendingen står oppført som reserve til Tour de Suisse, men kan like gjerne ende opp med å sykle La Route d’Occitanie (tidligere Route du Sud) fra 14.-17.-juni.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!