Har ikke fått drømmejobben

Petter Myhres første dag som ny VIF-trener.

VALHALL (Dagbladet.no): For et døgn siden levde Petter Myhre et anonymt liv i skyggen av Kjetil Rekdal. I dag var han mannen alle ville prate med.

I løpet av noen hektiske ettermiddagstimer mandag takket VIF-assistenten ja takk til å rykke opp et hakk - og få hovedansvaret for de regjerende seriemesterne.

En drømmejobb, vil noen kanskje si. Petter Myhre er ikke blant dem.

- Jeg har ikke drømt om å bli hovedtrener. Jeg var glad da ble tilbudt assistenjobben, jeg. Den jobben trives jeg veldig bra i, og hadde derfor helst sett at Rekdal fortsatte. Akkurat nå har jeg ingen ambisjoner om å bli hovedtrener, sier Myhre.

Ingen ny kurs

Han kom med få visjoner og enda færre løfter om veien videre for Vålerenga på pressekonferansen. Noen radikale endringer blir det i hvert fall ikke.

- Jeg kommer ikke til å gjøre mye annerledes. Vi skal jobbe i team, og gjøre ting på bakgrunn av det flertallet mener. Men jeg forventer at folk er sitt ansvar bevisst, uten at vi skal måtte være barnepiker, sier Myhre.

Noen hårete mål er det heller ikke snakk om:

FØRSTE TRENING: Petter Myhre varsler få endringer når han nå overtar hovedansvaret i Vålerenga. Aller helst ville han fortsatt vært assistenttrener. Foto: Arnt E. Folvik
FØRSTE TRENING: Petter Myhre varsler få endringer når han nå overtar hovedansvaret i Vålerenga. Aller helst ville han fortsatt vært assistenttrener. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Målet for resten av sesongen? Å ta tre poeng til søndag, så får vi ta det derfra.

Med Kjetil Rekdal som trener kunne spillerne forvente seg solide skyllebøtter når resultatene ble annerledes enn det han hadde forventet.

Dropper offentlig spiller-refs

Etter 0-3-tapet for Fredrikstad sist filleristet Rekdal samtlige 11 spillere, og fant knapt ord da han skulle beskrive prestasjonen etterpå.

- Jeg er for dårlig til å spille selv. Men i dag kunne jeg gjort det. Jeg hadde i alle fall ikke vært så karakterløs som enkelte utpå der i dag, lød det lite flatterende skussmålet fra Reka.

Under Petter Myhres regime kan vi se langt etter lignende utblåsninger.

- Min lederstil handler om å dele med dem i den nærmeste indre sirkelen. Er det noen som ikke har gjort jobben sin, er jeg veldig direkte, men rett til personen det gjelder. De skal få høre ting av meg. Jeg vil forsterke feedbacken når de har gjort noe riktig - ikke motsatt, sier Myhre til Dagbladet.no.

- Men jeg har lært masse av Kjetil og Harald (Aabrekk, spillerutvikler journ.anm.), og jeg håper de har lært litt av meg. Jeg har lært om hvordan jeg skal opptre, hvordan holde hodet kaldt og en del om taktiske valg, sier han.

Har ikke fått drømmejobben

Talentene kan få sjansen

Myhre kan se tilbake på åtte år som spillerutvikler ved WANG Toppidrett, én sesong med Skjetten i 2. divisjon og 4-5 sesonger som rekruttrener i Vålerenga - før han altså ble assistenttrener på A-laget foran inneværende sesong.

Med sin bakgrunn er det kanskje grunn til å tro at talentene i klubben vil få flere sjanser enn under Kjetil Rekdal. Alder skal i hvert fall ikke tale mot noen, lover han.

- Hvis de er gode nok får de sjansen. Det er ikke alderen som bestemmer. Er du god nok, er du gammel nok. Jeg kjenner nok unggutta bedre, siden jeg har trent dem hver dag i 4-5 år. Jeg vet om styrkene og personlighetene deres, sier Myhre til Dagbladet.no.

• Din mening: Tror du Vålerenga blir bedre under Petter Myhre enn under Kjetil Rekdal?