Frida Karlsson med i den svenske VM-troppen

Har ikke gått verdenscup for Sverige – likevel tatt ut til VM

19-åringen Frida Karlsson herjet med konkurrentene under junior-VM. Hun er en del av Sveriges VM-tropp som skal jakte medaljer i Seefeld.

JUNIORVERDENSMESTER: Frida Karlsson var overlegen på de to distanserennene i junior-VM i Lahti, og vant begge foran norske Helene Marie Fossesholm. Finske Anita Korva tok bronse på 15 km klassisk.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpix
JUNIORVERDENSMESTER: Frida Karlsson var overlegen på de to distanserennene i junior-VM i Lahti, og vant begge foran norske Helene Marie Fossesholm. Finske Anita Korva tok bronse på 15 km klassisk. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpixVis mer

19-åringen tok to gull under junior-VM, men har ikke gått noen verdenscuprenn på seniornivå for Sverige denne sesongen. Likevel er hun en del av VM-troppen som ble presentert søndag.

- Frida kommer med i troppen etter gode resultater denne sesongen, både i junior-VM i Lahti og i skandinavisk cup i Vuokatti, uttalte trener Rikard Grip etter uttaket.

I tillegg er Stina Nilsson med i troppen, selv om hun mest sannsynlig ikke rekker mesterskapet i Østerrike, som starter med sprint onsdag 20. februar.

- Vi kan fortsatt ikke si noe mer om Stina. Vi vet at sannsynligheten er liten, men det finnes et lite håp og det klamrer vi oss til så lenge vi kan, sa treneren om Nilsson.

Den svenske VM-troppen:

Kvinner: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Stina Nilsson, Evelina Settlin og Jonna Sundling.

Menn: Jens Burman, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Björn Sandström, Oskar Svensson og Viktor Thorn.

Hjemmeværende reserver: Fredrik Andersson, Jonas Eriksson og Erik Rosjö.