Har ikke gitt opp Brasil-drømmen

- VM-håpet lever, sier Brede Hangeland.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det ble to mål imot på dødball og et fortjent 0-2-tap mot Sveits tirsdag kveld. Samtidig vant Slovenia borte mot Kypros og overtok andreplassen i gruppa fra Drillos menn.

Seinere på kvelden startet Island - Albania, og vinneren av den kampen vil passere både Norge og Slovenia. Ved uavgjort går Albania forbi våre beste menn, og overtar tredjeplassen.

Legger vi til at toerlaget fra vår gruppe sannsynligvis blir den dårligste toeren av alle, og dermed ikke engang får spille playoff, ser veien til VM neste år fryktelig lang ut.

- Dårlige mot bedre lag Men landslagskaptein Brede Hangeland nekter å gi helt slipp på håpet.

- Dette var et stort feilskjær, men det finnes en mulighet til å bli nummer to fortsatt, sier Hangeland, som understreker at han helst ville hatt et annet resultat i dag.

- Vi hadde andre planer, for å si det sånn. Men når vi havner under, er vi ikke gode nok. Vi er ikke gode nok til å jage redusering eller utligning mot bedre lag. Det er vanskelig å vinne når vi skaper så lite.

- Utilgivelig Ikke bare skapte Norge lite, de slapp også inn mål på dødball, som skal være Drillo-lagets styrke. Gjerne med Brede Hangeland som oppspillspunkt. Slik gikk det ikke.

- Vi hadde ikke så mange dødballer å true dem med. Når de i tillegg scorer på to av sine, blir det vanskelig. Det er naturligvis utilgivelig, sier Hangeland, som ikke vil legge skylda på Espen Ruud.

Oslo 20130910
VM-kvalifiseringskamp på Ulevaal Stadion , Norge - Sveits , Brede Hangeland etter kampen
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
Oslo 20130910 VM-kvalifiseringskamp på Ulevaal Stadion , Norge - Sveits , Brede Hangeland etter kampen Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer