- Har ikke gjort noe galt

LA BAULE (Dagbladet): Natt til i går var Henning Berg og Erik Mykland på en nattklubb for å kvitte seg med leirfølelsen. Og de ble der til klokka var nærmere 05.00. - Vi har ikke gjort noe galt, hevder Drillos-duoen.

Det var en av gjestene i det for natta private selskapet som fortalte om Henning Berg og Myggens drøye kveldstur. Til Dagbladet sier han:

- Uten å vite hva de het, skjønte jeg at de var norske landslagsspillere. Begge to var hyggelige og blide.
Dagbladet konfronterte Erik Mykland med nattklubbesøket da den norske pressekonferansen startet klokka 12.15 i går ettermiddag. Det var ingen synlige tegn som tydet på at han hadde vært på fest. Og derfor bekreftet Myggen den nattlige utflukten uten å kvie seg.

Samtidig som han sier at det ikke ble nytt alkohol.

- Verken Henning eller jeg drakk alkohol, hevder Myggen.

- Vi tok bare en tur ut i byen, så fotballkampen på TV (Frankrike-Sør Afrika) og så gikk vi videre for å se oss om. Og når du skal bo i leir i minst tre uker, så går du ut og kikker.

- Sånn er det i hvert fall for meg.

Frihet uten ansvar

- Det ble veldig seint?

- Vi har ingen leggetid - vi har frihet under ansvar. Derfor har vi ikke gjort noe galt. Men hadde vi hylt nedpå alkohol, så hadde jeg skjønt at det hadde vært noe annet.
- Slik det faktisk var - og fordi vi hadde treningsfri i dag (lørdag) - ser jeg ikke at det er noe problem, sier Myggen.

- Frihet

- Jeg kan ikke skjønne at det ble så seint, men det er ikke poenget her, sier Henning Berg.

- Vi har jo - som Myggen sier - frihet under ansvar. Og så lenge vi ikke gjorde noe galt er det en ikke-sak for meg.

- Vi var bare en tur ute for å slappe av og koble vekk de daglige rutinene på spillerhotellet.

Ikke første gangen

Før VM - i et intervju i Dagbladets VM-magasin - ble Drillo konfrontert med konfliktene i den norske spillergruppa. Og på spørsmålet «Hva med en øl for mye - det har jo skjedd flere ganger?» svarte han;

- Det finnes ingen garanti mot bråk. Også vi har spillere som tar seg en øl. Men de småtingene der har vi tatt opp internt. Det tar jeg med spillerne.

- Ved å sette ned foten?

- Kall det hva du vil. Jeg sier nå i hvert fall hva jeg mener. Sa Drillo den gangen.

I går kveld fortalte han til Dagbladet at han var veldig skuffet.