Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke gjort noe galt

Spanias landslagssjef angrer ikke på ha kalt Thierry Henry «nigger».

(Dagbladet.no): Den spanske landslagstreneren Luis Aragones har kommet i medias søkelys etter en rekke uheldige uttalelser. Først i begynnelsen av oktober, da Arsenal-spissen Reyes klinte til med en fantastisk dragning på trening. Aragones ropte at han var bedre enn lagkompisen Thierry Henry. Og la på ordet nigger i samme slengen.

Da The Suns utsendte reporter konfronterte Aragones med uttalelsen før landskampen mot Spania, ble han rasende.

- Jeg vet hvem som er rasister. Jeg husker kolonitiden. Jeg har mange svarte venner, og jeg har gitt svarte mennesker mat ved mitt bord, i mitt eget hus. De har forklart meg hvordan engelskmennene var ute etter dem i kolonitiden, sa landslagstreneren ifølge The Sun.

Undersøkes av kommisjon

Da landskampen mellom England og Spania ble skjemmet av rasistiske tilrop fra tribunene, la mange, og særlig britisk media, skylden på Aragones' uttalelser. Det spanske fotballforbundets antivoldskommisjon holdt et møte i forrige uke for å drøfte om uttalelsene hans bidro til tribunehetsen.

Nå tar hovedpersonen selv til motmæle.

- Jeg har ikke gjort noe galt, og forventer ikke å bli kontaktet av kommisjonen. Men hvis de ringer meg, vil jeg forsvare meg. Min samvittighet er ren, sier Aragones ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Har ikke unnskyldt seg

Treneren viser til episoden der Samuel Eto'o, en spiller Aragones kaller sin venn, ble møtt av apelyder fra rundt 50 Getafe-supportere i helgen.

- Som om presidenten i Getafe (Angel Torres) føler seg som en rasist på grunn av hva som skjedde med Eto'o. Jeg tror ikke det er tilfellet, sier han.

Spanske journalister sier de ikke oppfatter treneren som noen rasist. Samtidig reagerer flere på at treneren fortsatt ikke har bedt om unnskyldning for Henry-uttalelsen, til tross for oppfordringer fra mange spillere og trenerkolleger.

KONTROVERSIELL: Spanias landslagstrener Luis Aragones er en upopulær mann i England. Det har han tydeligvis ikke tenkt til å gjøre noe med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media