- Har ikke gjort sånt siden guttenivå

Firemåls-Nannskog sendte Stabæk til sølvplass.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Tromsø 5 - 0.

Daniel Nannskog latterliggjorde et tafatt Tromsø-lag med sine fire scoringer på rappen da Stabæk viste angrepsspill fra øverste hylle. En prestasjon Nannskog ikke kan minnes å ha utført på seniornivå.

– Jeg må nok tilbake til guttelagsnivå sist jeg gjorde fire i én og samme kamp, mener hovedpersonen selv.

Samtidig overtok han også posisjonen som klubbens mestscorende spiller gjennom tidene. Svensken har nå scoret 78 mål, mot Petter Belsviks 75.

Den nåværende assistenttreneren markerte begivenheten ved å kysse Nannskogs sko etter hans tredje mål.

En sann måljegers verk

Kveldens scoringer var også en sann måljegers verk. Først satte Nannskog inn et selvskaffet straffespark da han sendte keeper feil vei.

Deretter var han på rett sted til rett tid da Jon Inge Høiland var på offensiv vift på høyresiden og fant spissen med et flatt innlegg.

- Har ikke gjort sånt siden guttenivå

De to siste kom etter millimeterpresise gjennombruddspasninger som satte Nannskog alene med Sead Ramovic.

Med en kaldhet kjøligere enn høstregnet over Bekkestua, satte han spiker nummer fire og fem i Tromsø-kisten.

Seieren og, for Stabæk, gunstige resultater i Kristiansand og i Bergen plasserte Stabæk igjen i førersetet i kampen om det nest edleste metallet som skal deles ut i skyggen av bergensk gulljubel.

Uansett blir det europacupfotball på blåtrøyene, noe Daniel Nannskog ser frem til.

- Sølv blir en god belønning

– Sølvmedaljer vil være en god belønning for en meget sterk sesong. Uansett blir det helt suverent å kunne være med i  Europa. Vi har en litt annerledes spillestil, som fort kan gi resultater, sier Nannskog etter kampslutt.

Han er sterk i troen på fortsatt suksess om Stabæk beholder stammen i årets lag supplert med nye fjes som kan gi større bredde i en stall som er av de tynnere blant topplagene i Tippeligaen.

Skulle fasiten bli seriesølv til Janne Jönssons elever, kan en solid porsjon av æren tilskrives det lykkelige forholdet på banen mellom Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog.

NANNSKOG-SKO: Den tidligere storscoreren Petter Belsvik (t.h.) knelte likegodt og ga Daniel Nannskogs sko et kyss. Det var ikke mer enn han fortjente etter de fire målene som sendte Stabæk opp på andreplass. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
NANNSKOG-SKO: Den tidligere storscoreren Petter Belsvik (t.h.) knelte likegodt og ga Daniel Nannskogs sko et kyss. Det var ikke mer enn han fortjente etter de fire målene som sendte Stabæk opp på andreplass. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

På 49 starter sammen i Tippeligaen, har den svensk/islandske duoen bidratt med 68 scoringer, hvorav samtlige fem i dag. Gunnarsson satte det første i det som utviklet seg til å bli en målfest.

– Imponerende! medgir Nannskog, og får støtte av sjefen.

– Det er fantastiske tall, og det er ingen tvil om at de er et godt spisspar. Samtidig er de, som alle andre, avhengige av et godt lag som fungerer rundt seg. De er dessuten ydmyke nok til å innse akkurat dette, sier Jan Jönsson til Dagbladet.no om statistikken.

- En pinlig affære

Mens Stabæk sprudlet offensivt, var Tromsøs bidrag fremover av den flatere sorten. «Gutan» var i en nestenulykke mot Strømsgodset sist, men da dukket Sigurd Rushfeldt opp som redningsmann på overtid.

I kveld mistet TIL sin stjernespiss allerede etter kvarteret, med skade. Da gikk det skeis, noe Rushfeldt var den første til å innrømme etter TILs største tap for sesongen.

– Dette var en pinlig affære og vi var like dårlige som resultatet tilsier, lyder den strenge dommen fra den skadde Tromsø-kapteinen.

Uten sin vante makker på topp var det ikke den samme gnisten over Morten Moldskred. «Rush»-erstatter Bovar Karim la seg heller ikke særlig tungt i selen for å spille lagkameraten god.

- Har ikke gjort sånt siden guttenivå

Karim opplevde også innbytterydmykelsen det er ved å bli byttet ut igjen, uten at reserveløsningen med Ruben Yttergård-Jensen gjorde noe med kamputfallet.

I første omgang kunne Stabæk bokføre fem opplagte målsjanser mot Tromsøs null, og er man i det gavmilde hjørnet kan man tildele gjestene en halvsjanse da nevnte Moldskred fikk fyrt av gårde et brukbart skudd en ellers arbeidsledig Jon Knudsen i hjemmemålet avverget til hjørnespark.

- Juniorfotball

– Juniorfotball de siste 40 minuttene, mener Lars Iver Strand etter kampslutt.

Dette er en konklusjon trener Steinar Nilsen også trekker, og kaller de siste 35 minuttene for slakt.

– Vi var ikke til å kjenne igjen, og vi gjør Nannskog bedre enn nødvendig etter 2-0 scoringen, innrømmer Tromsø-treneren.

Dermed går «Gutan» siste serierunde mot suverene Brann på Alfheim med lite annet å spille for enn heder og ære.

Stabæk derimot, reiser til Drammen med drømmen om sølvet levende i beste velgående. Nå er det nemlig bare opp til bæringene selv å gjøre jobben mot Godset.

– Det er best når vi selv kan avgjøre sølvkampen, mener Veigar Pall Gunnarsson.

EN, TO, TRE, FIRE: Så mange mål scoret Daniel Nannskog mot Tromsø i kveld.
HUFF OG HUFF: Sigurd Rushfeldt og de andre Tromsø-spillerne fortvilte etter å ha blitt banket på Nadderud.