Har ikke hatt følelse i fingrene på fem dager

- De er ikke amputert, men det er ikke sunt, sier Moan etter kuldesjokket.

KULDESKADET: Magnus Moan er fortsatt nummen i alle fingrene, og skal gå med varmeputer for å lindre smerten i Lillehammer i helga.Foto: SCANPIX/EPA/Kimmo Brandt
KULDESKADET: Magnus Moan er fortsatt nummen i alle fingrene, og skal gå med varmeputer for å lindre smerten i Lillehammer i helga.Foto: SCANPIX/EPA/Kimmo BrandtVis mer

(Dagbladet): Innledningen på vintersportens verdenscuper har vært iskald, og i helgas sesonginnledning i Kuusamo var det flere som fikk merket herr frost så det holdt.

Elleve norske langrennsløpere trakk seg i Kuusamo, mens kombinertgutta fortsatt sliter med følgene etter sin innsats i den finske kulda.

Magnus Moan forteller til Adressa at kombinertrennet ble et mareritt etter målgang.

- Jeg har fortsatt ikke følelse i fingrene. Jan Schmids tommel kjennes fortsatt ut som betong. Ingen skal fortelle oss av vi er pingler, sier han til avisa.

- Jeg har fortsatt ikke følelse i fingrene. Jeg har ti numne fingrer. De er ikke amputert, men det er ikke sunt i det hele tatt, sier Moan.

Denne helga er det nye renn i Lillehammer, og det er ikke meldt særlig mildere vær i Mjøs-regionen.

FIS har innført tjue minusgrader som nedre grense for langrennsspesialistene, men Magnus Moan ser seg nødt til å forberede seg på å gå i ned mot den type temperaturer.

- Jeg skal gå med varmeputer man knekker opp som holder 54 grader i 20 minutter. Jeg kommer til å legge dem rundt håndleddet, sier Moan til Adressa.