GÅR FOR SEIER: Chile trenger bare ett poeng, men vil ikke spille på resultat mot Spania. Bielsas menn vil gjøre det de kan best: Angripe. Foto: EPA.
GÅR FOR SEIER: Chile trenger bare ett poeng, men vil ikke spille på resultat mot Spania. Bielsas menn vil gjøre det de kan best: Angripe. Foto: EPA.Vis mer

- Har ikke lag til å legge seg bakpå

Chile vil gå i strupen på Spania.

||| • VM-studio: Chile - Spania direkte klokka 16.

(Dagbladet): Gruppeleder Chile trenger kun ett poeng for avansement.

I møte med laget som antagelig har VMs høyeste offensive toppnivå lover trener Marcelo Bielsa likevel at overraskelseslaget ikke vil legge seg bakpå.

Chile vil skape, ikke ødelegge.

- Vår måte å spille på er basert på å angripe motstanderen med spissene våre, sier Bielsa.

- Vi har alltid intensjon om å slå motstanderne, og vi vill forsøke å slå Spania ved å gå ned den samme veien som har tatt oss hit.

Ved tap kan Bielsas menn i verste fall innhentes av både Spania og Sveits.

Seier betyr at chilenerne følger Argentina, Nederland og kanskje Brasil som de eneste lagene med full pott fra gruppespillet.

Offensiv sjel
Som fotballspeider i Sør-Amerika har Terje Liverød fulgt ekstra godt med på VMs hittil største overraskelse.

Liverød var på stede på flere av chilenernes kvalikkamper til VM, hvor laget til slutt havnet ett poeng bak gruppevinner Brasil.

LOVER ANGREP: Chile har alltid intensjon om å slå motstanderen, sier Bielsa. Foto: Adnan Abidi / REUTERS.
LOVER ANGREP: Chile har alltid intensjon om å slå motstanderen, sier Bielsa. Foto: Adnan Abidi / REUTERS. Vis mer

- De har overrasket mange i VM, men ikke meg. Det jeg så var et lag som vant, som scoret kun ett mål mindre enn Brasil i kvalifiseringen, og som spilte meget god fotball. Chile fortsetter der de slapp, sier Liverød til Dagbladet.

Talentspeideren tror Marcelo Bielsa gjør lurt i å angripe Spania.

Noe annet har laget rett og slett ikke evner til, mener han.

- Det er nok like greit, for de er ikke gode på å forsvare seg og har heller ikke lag til å legge seg bakpå. Å forsøke noe annet enn å angripe vil straffe seg, forklarer Liverød.

- De spiller offensivt, og det er sjela i laget.

Sjanseløse mot Brasil
Avansement fra gruppe H betyr at Chile møter enten Brasil eller Portugal i åttedelsfinalen. For Chiles del håper Liverød på det siste.

- Chile er et morsomt og godt lag, men mot Brasil tror jeg de er sjanseløse. Det har mange årsaker, men alt i alt koker det ned til at Brasil har et bedre lag. I tillegg er det for mye respekt involvert. Chile vil komme med lua i hånda.

- Portugal, derimot, kan de slå på en god dag, sier Liverød, som har latt seg imponere av spesielt én spiller:

Udinese-spilleren Alexi Sanchez.

- Han er en morsom spiller, men litt opp og ned. Til tider overdriver han litt, og sliter med å gjøre ting enkelt. Men tyngdepunktet hans er fantastisk, det er nesten som han sitter når han løper.

TALENTSPEIDER: Terje Liverød har fulgt Chile gjennom kvalifiseringen. Han er ikke overrasket over prestasjonen Bielsas menn har stått for i VM. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
TALENTSPEIDER: Terje Liverød har fulgt Chile gjennom kvalifiseringen. Han er ikke overrasket over prestasjonen Bielsas menn har stått for i VM. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET. Vis mer

- En mot en er han verdensklasse.

Toppscoreren benkes?
Mot Spania i ettermiddag kan Chile måtte unnvære kvalik-toppscorer Humberto Suazo.

Zaragoza-spissen scoret ti mål i oppkjøringen, men skadetrøbbel gjorde at han startet på benken i første gruppekamp mot Honduras. Mot Sveits spilte spissen fra start, men ble tatt av banen.

Meldingen om at Chile vil angripe i ettermiddag er god musikk i Xavis ører.

- Vi vet om måten Bielsa liker å spille på, og han er veldig lojal til ideene sine. Det er bra for fotballen, sier Xavi, som ikke vil gå i samme fella som Italia og Frankrike.

Store navn får ikke et lag videre i VM, slår Barcelona-spilleren fast.

- I forhold til navnene i lagoppstillingen er vi nok bedre, men vi må vise det også. Dessuten er ikke individuelle spillere viktig. Kollektivet er det som betyr noe, sier han.

APPLAUDERER CHILE: Xavi vil nok få bedre plass mot Chile enn Sveits. Det liker han. Foto: Juan Carlos Cardenas / EPA.
APPLAUDERER CHILE: Xavi vil nok få bedre plass mot Chile enn Sveits. Det liker han. Foto: Juan Carlos Cardenas / EPA. Vis mer