ENDA EN MISS: Norge misset på flere store sjanser, her er det Simen Brenne som akkurat har satt ballen over fra 2-3 meters hold. Stopperduoen Brede Hangeland og Kjetil Wæhler deler Brennes fortvilelse. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
ENDA EN MISS: Norge misset på flere store sjanser, her er det Simen Brenne som akkurat har satt ballen over fra 2-3 meters hold. Stopperduoen Brede Hangeland og Kjetil Wæhler deler Brennes fortvilelse. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

- Har ikke misset på en så stor sjanse i kamp før

Simen Brenne skjønte ikke hvordan han misset.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Ukraina 0-1.

Simen Brenne er kjent for å være en målfarlig midtbanespiller. I dag fikk han alle tiders mulighet til å vise det da hans første ballberøring etter innhoppet kom på åpent mål fra 2-3 meters hold.

Men på utrolig vis spratt ballen i kroppen hans og over mål.

- Jeg hadde vel bare tenkt å sette den inn, men så spratt den så jeg måtte bruke magen eller brystet. Jeg skjønte vel ikke helt hvordan den ikke gikk inn, sier Brenne.

For større sjanser kan han ikke huske å ha misset på.

- Nei, jeg har ikke gjort det før, i alle fall ikke i kamp, sier han.

- Når det først skjer, er det litt godt at det tross alt er en treningskamp?

- Ja, det er jo det. Men det er jo en hjemmestatistikk som rykker, Fifa-poeng som går tapt. Det er bedre at det skjer i en treningskamp, men i dag er ikke det godt nok, sier Brenne til Dagbladet.

Brennes sjanse kom etter at Brede Hangeland headet ballen inn foran mål fra bakerste stolpe etter et frispark.

Hangeland hadde selv et par feite sjanser, en heading over i første omgang, og et bomskudd etter en praktfull brystdemping i andre omgang - begge etter cornerer.

- Det var surrealistisk å tape i dag. Det var en bra kamp på alle måter, bedre enn på lørdag, sier landslagskapteinen.

Drillos assistent Ola By Rise minner om at Norge har skapt et tosifret antall sjanser - han telte 10-2 i dag - i de to siste landskampene.

- Det er positivt at vi skaper så mye. Det som er rart i dag, er at sjansene er så store og åpne, og at de har så god tid, sier han om de forspilte mulighetene mot Ukraina.