LEGGER PLANEN FOR ET HISTORISK BRA RESULTAT: Her sitter Ida Njåtun sammen med landslagstrener Jarle Pedersen og det norske støtteaparatet og legger slagplanen for ettermiddagens 5000-meter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEGGER PLANEN FOR ET HISTORISK BRA RESULTAT: Her sitter Ida Njåtun sammen med landslagstrener Jarle Pedersen og det norske støtteaparatet og legger slagplanen for ettermiddagens 5000-meter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Har ikke noe å tape nå

Ida Njåtun ser bare oppover sammenlagtlista før siste distanse.

HAMAR (Dagbladet): Ida Njåtun lå på fjerde plass sammenlagt etter åpningsdagen av allround-VM på skøyter i Vikingskipet.

Etter sjuendeplass på 1500-meteren falt hun en plass i sammendraget, uten at hun lar seg affisere av mulighetene til å komme seg oppover den lista til slutt.

- Fjerdeplassen er ikke så altfor langt foran, sier Njåtun etter 1500-meteren.

Prøve å henge med
Til tross for en litt skuffende sjuendeplass, 1.58.41 er mer enn to sekunder bak den personlige rekorden hennes, henger Njåtun godt med i sammendraget fortsatt. Det er ikke realistisk å tro at hun skal hente drøyt fem sekunder på nederlandske Diane Valkenburg som innehar tredjeplassen i sammendraget før 5000-meteren senere i dag, men fartsspesialisten Christine Nesbitt skal det være mulig å gå forbi med en god 5000.

- Jeg har ikke helt supre erfaringer med 5000 fra før i år, men nå har jeg ingenting å tape, så jeg skal bare gå ut som jeg gjorde på 3000 i går og prøve å henge med helt inn, sier Njåtun.

Ser oppover lista
Umiddelbart etter 1500-meteren satte hun seg ned med landslagstrener Jarle Pedersen for å gå gjennom slagplanen for 5000-meteren.

- Vi brukte ikke så mye tid på 1500-meteren, vi gikk rett over til 5000-meteren, sier Njåtun.

Der skal hun altså gå for en knallsterk fjerdeplass sammenlagt, vel vitende om at hun blant annet har to sterke nederlendere jagende bak seg.

- Jeg ser mest oppover sammenlagtlista, jeg tenker ikke så mye på dem som er bak meg, sier hun til Dagbladet.

Klarer hun fjerdeplassen vil det være Norges beste resultat på damesiden i et allround-VM siden Bjørg Eva Jensen vant bronse i 1980.