Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke noe problem med narkotika

Patrick Sjöberg snakker ut om ryktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere høydehopperen Patrick Sjöberg var raskt ute og innrømmet kokainsniffing etter arrestasjonen under friidretts-EM i Göteborg.

41-åringen og Sven Nylander skapte skandale i Sverige da de to lot seg friste under en fest for friidrettsveteraner.

Göteborgsposten har møtt den tidligere verdensmesteren i Brasil, der han er bosatt. Mannen med de lange lokkene avviser kontant at han har et narkotikaproblem.

- Nei, jeg har aldri hatt problemer med det. For det første har jeg drevet idrett i hele mitt liv, jeg har aldri hatt plass til sånn dritt. Det ligger ikke i min natur å bruke alkohol eller narkotika til hverdags, sier Sjöberg til Göteborgsposten.

Han forteller igjen at han fikk en pose pulver på festen, gikk på toalettet og sniffet. Så glemte han å levere tilbake restene. På vei fra festen ble han pågrepet.

Han erkjente misbruket på flekken da han måtte avgi urinprøve på politistasjonen. Og angrer dypt, fordi alt var veldig dumt.

- En psykolog har sagt at dette er et idrettsfenomen. Det er helt feil, det finnes dop overalt. Den propagandaen mot narkotika som var i skolen da jeg vokste opp er ikke like effektiv lengre. Det er dop overalt og det er skremmende.

Han slipper unna med bøter for kokainbruken. Men synes fortsatt hele saken er patetisk - for seg selv.

BRUKTE IKKE KOKAIN DA HAN HOPPET HØYDE: Patrick Sjöberg sier han aldri brukte dop mens han var aktiv. Her fra en konkurranse i 1996. Foto: Scanpix
BRUKTE IKKE KOKAIN DA HAN HOPPET HØYDE: Patrick Sjöberg sier han aldri brukte dop mens han var aktiv. Her fra en konkurranse i 1996. Foto: Scanpix Vis mer

Han håper det svenske folket kan tilgi ham, men er frustrert over en rekke rykter som nekter å forsvinne.

- Jeg skal ha vært lagt inn på behandlingshjem mange ganger, og tatt overdoser. For det første har jeg ikke noe problem med narkotika, og for det andre har jeg aldri vært til avvenning eller tatt overdoser. Egentlig orker jeg ikke å kommentere flere rykter. De tar ikke livet av deg.