Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har ikke peiling på Berger-form

Sjanser med skiskytter på 50 km.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRAGELATO (Dagbladet.no): Lars Berger får likevel sjansen i OL. På grunn av Tore Ruud Hofstads luftveisinfeksjon får skiskytteren en plass på laget som går 50 km fristil.

26-årige Berger er blitt vraket på alle distanser med børse på ryggen, men langrennstrener Krister Sørgård har fått rapporter om god skiform fra Roger Grubben, skiskyttertreneren.

På spørsmål om hvor godt Berger kan gjøre det på maratondistansen melder likevel Sørgård pass.

- Jeg har ikke peiling, jeg har ikke sett Lars siden Nove Mesto, sier Sørgård.

Har ingenting å tape på Berger-gambling

Det var i januar, og der havnet Berger på 51. plass på 15 km skøyting. Den siste uke har langrennssjefen likevel forhørt seg hos skiskytteren, men seinest i går var han ute av laget.

Så ble Hofstad brått sjuk i dag tidlig. Og Berger fikk kontrabeskjed om å gjøre seg klar til søndagen.

- Vi har ingenting å tape, ellers ville vi stilt med bare tre mann, sier Sørgård.

De tre er Frode Estil, Tord Asle Gjerdalen og Jan Egil Andresen. Sistnevnte sier han har trent lenge for akkurat 5-mila, men er usikker på hvor lenge han klarer å henge med teten.

KANSKJE KOMMER BERGER: Frode Estil, Tord Asle Gjerdalen og Jan Egil Andersen er på plass. Lars Berger blir fjerdemann på laget, hvis han får lov av IOCs medisinske komitee. Lege Hans Petter Stokke (t.h) sier at Tore Ruud Hofstad har reist hjem med luftveinsinfeksjon. Foto: Gorm S. Andresen
KANSKJE KOMMER BERGER: Frode Estil, Tord Asle Gjerdalen og Jan Egil Andersen er på plass. Lars Berger blir fjerdemann på laget, hvis han får lov av IOCs medisinske komitee. Lege Hans Petter Stokke (t.h) sier at Tore Ruud Hofstad har reist hjem med luftveinsinfeksjon. Foto: Gorm S. Andresen Vis mer

Gjerdalen gikk brukbart på skiathlon, men har bare gått ei femmil i skøyting - for to år siden.

Estil motivert

Mye tyder dermed på at Estil igjen blir Norges store håp på avslutningsdistansen i OL, hvis han viser bedre takter enn på skøyeetappen på stafetten.

- Jeg er vanvittig motivert for å gå femmila, jeg er utrolig sugen på å få vise meg fram. Utrolig mye skal klaffe hvis jeg skal på pallen. Men det er en bitteliten sjanse, og den skal jeg prøve å ta, sier Estil.

Landslagstrener Sørgård har gått på noen smeller i løpet av OL. Enten har gutta hans slitt med formen, eller så har ski og smurning ikke fungert. Han lover langt fra medaljer søndag, og sier Norge er outsidere.

- Vi drømmer om medalje. Vi må ha full klaff, maks dagsform og topp ski..

Først i morgen kl. 12 får langrennsledelsen en bekreftelse på at Berger kan stille. Fristen for påmelding gikk egentlig ut i går. Men det meste tyder på at skiforbundet har fått grønt lys uoffisielt.

Hofstad har allerede reist fra OL-bygda Pragelato, og reiser neppe tilbake dersom IOCs medisinske komité ønsker seg en egen legesjekk.

- Det ser bra ut, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

Ba om unnskyldning for smører

Han var på dagens pressekonferanse for å beklage episoden mellom en norsk OL-smører og en norsk turist. Smøreren er utestengt ut lekene, og det er opp til Norges Skiforbund om han får beholde jobben.

Aambø sier at mannen som ble tildelt et knyttneveslag har fått en unnskyldning fra både smøreren og den norske troppen, pluss at han får erstatning for skader han ble påført.

- Ingen er glad for en sånn episode, tidlig eller seint i lekene, sier Aambø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!