- Har ikke peiling

Petter Solberg fatter fortsatt ikke hvordan han ble verdensmester.

I dag stilte Norges verdensmester opp på pressekonferanse etter en vill festnatt i Wales. Han forstår ikke hvordan han har klart å gå fra sin første rallyseier til VM-tittelen på bare ett år.

- Jeg har ikke peiling. Du vet, vi har hatt både oppturer og nedturer i løpet av året, og hele laget har jobbet veldig, veldig hardt. Jeg må si takk til David (Lapworth, Subaru-direktør). Det har vært gjort en virkelig god jobb for å klare dette, med mye testing. Mye hardt arbeide, sier Petter ifølge det offisielle nettstedet WRC.

Så forteller Solberg at han har kjørt bil siden han var seks år, og at han aldri har gjort noe annet siden.

- Nå er jeg her som verdensmester. Det er vanskelig å tro.

Sebastien Loeb, som tok VM-gullet bak Petter, mener han hadde en god sjanse til å knipe gullet fra nordmannen før start.

- OK, jeg synes han var veldig rask. Det var ikke lett mentalt å kjøre for fullt, fordi jeg visste det var viktig å holde bilen på veien da Carlos (Sainz) kjørte ut. Og jeg visste at fabrikktittelen var viktig. Men Petter var rask, og jeg tror det hadde blitt vanskelig å ta ham. Jeg synes vi gjorde et bra rally, sier franskmannen ifølge nettstedet.

Også Solbergs Subaru-kompis Tommy Mäkinen ble gjort ære på i dag. Petter valgte å dedikere tittelen til finnen i går. Mäkinen fortalte Solberg før start at han ikke kunne vente seg noe søvn forrige uke.

- Ha sa «du får en grusom uke - du kommer ikke til å sove. Og du kommer til å tenke på VM hele tida». Og det var faktisk sant. Det har vært vanskelig, sier Petter og takker kompisen for seieren.

- Takk skal du ha, men du gjorde jobben, svarte Mäkinen.

Neste uke reiser Solberg til Japan for å kikke på Subarus nye rallybil. Ifølge Lapworth kan nordmannen glede seg til neste års start i Monte Carlo.

- Vel, vi håper den skal blir rask - det er ideen. Men nei, selvfølgelig ser vi fram til en ny stor kamp neste år.

Med Solberg i front.

(Dagbladet.no)

TRØTT OG GLAD:</B> Petter Solberg kvikket seg opp med kaffe og vann etter feiringen i av VM-gullet i natt.