- Har ikke råd til å slurve

Brækhus risikerer tre VM-belter.

Cecilia Brækhus setter alle tre VM-beltene sine på spill, og vet at hun ikke kan ta noe for gitt i lørdagens tittelkamp mot Jessica Balogun.

Brækhus har vunnet alle sine 24 proffkamper, sju av dem på knockout. Balogun har 24 seirer og tre tap på sine 27 proffkamper. Ett av tapene kom mot Brækhus.

- Jeg er kanskje verdensener, men for å fortsette på toppen må jeg jobbe hardere enn alle andre. Jeg har ikke råd til å slurve, sier hun i pressemelding fra Team Sauerland.

Brækhus holder tittelbeltene i WBC-, WBA og WBO-forbundet. Hun drømmer også om å ta VM-tittelen i IBF-forbundet.

NORSK SEIER: Cecilia Brækhus (t.h.) fra Norge og Jessica Balogun fra innveiingen på Murphy's Pub i Herning for to år siden. Lørdag møtes de to igjen. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NORSK SEIER: Cecilia Brækhus (t.h.) fra Norge og Jessica Balogun fra innveiingen på Murphy's Pub i Herning for to år siden. Lørdag møtes de to igjen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ønsker også en dag å kunne bokse i Norge. Jeg har flere drømmer. Det er mye jeg ønsker å oppnå, men først handler det om kampen mot Balogun. Jeg kan ikke se lenger enn til denne kampen. Jeg må sørge for å være 100 prosent fokusert i hodet på å møte henne, sier Brækhus.

Hun er nøye med å ha en ydmyk innstilling til idretten sin.

- Noen ganger er jeg sliten i hodet etter en kamp. Da kan jeg tenke: Aldri mer! Men så tar jeg noen dager fri, og så begynner jeg å kjede meg igjen. Da kan jeg nesten ikke vente på neste kamp. Jeg elsker det jeg gjør, og jeg elsker boksing, sier Brækhus.

(NTB)