- IKKE RÅD: Brannbataljonens leder Frode Hellebø mener klubben ikke har råd til å skille lag med klubbens trener Steinar Nilsen. Derfor må Brann brette opp ermene og stå sammen for å komme seg ut av krisen.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
- IKKE RÅD: Brannbataljonens leder Frode Hellebø mener klubben ikke har råd til å skille lag med klubbens trener Steinar Nilsen. Derfor må Brann brette opp ermene og stå sammen for å komme seg ut av krisen.Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

- Har ikke råd til å sparke Steinar Nilsen

Branns supporterleder tror ikke klubben har mulighet til å kvitte seg med treneren.

||| (Dagbladet): Man trenger ikke gå lenger enn ett år tilbake i tid for å finne sist gang Brann gikk på en stygt tap i cupen i den famøse kvartfinalen mot Odd Grenland på Skagerak Arena.

Men gårsdagens ydmykende 0-1 tap mot Fyllingen - en kamp lillebror fra 3. divisjon vant fortjent - er på nivå med noen av de verste resultatene i den moderne Brann-historien.

0-8 mot Molde i cupen i 2008, 0-9 og 0-10 mot Rosenborg i serien i henholdsvis 1994 og 1996 og den begredelige Uefa-cup-exiten mot det svenske førstedivisjonslaget Åtvidaberg har fått selskap på «skammens liste», mener Brannbataljonens leder Frode Hellebø. 

- Tapet mot Fyllingen føyer seg inn i rekken av elendige Brann-resultater opp gjennom tidene. Det skal være så stor nivåforskjell på Tippeligaen og 3. divisjon at dette ikke skal skje. Cup er riktignok cup, men det finnes grenser, sier Hellebø til Dagbladet etter Branns fjerde tap mot lokal motstand i cupen siden 1951.

Supporterlederens oppsummering av begivenhetene på Varden Amfi i cupens 2. runde begrenser seg til ett ord:

- Katastrofe! Det er ikke noe andre ord som kan brukes. Brann er en klubb i motvind. Det er ingenting som fungerer, man virker rådville og det er ingen konsekvens i det man holder på med.

Kampen for tilværelsen
Hellebø advarte mot nedrykksspøkelset allerede etter to serierunder. To måneder med motgang seinere, er det lite som har rokket ved den frykten.

- Supporterne føler frustrasjon og bekymring. Med tap mot Hønefoss er Brann på nedrykksplass, og det blir vanskelig å hente seg inn igjen etter VM-pausen. Det finnes ingen umiddelbar mirakelkur. Klubben har uansett ikke råd til å skille lag med Steinar Nilsen, og da må alle brette opp ermene og jobbe sammen for å berge plassen, sier Hellebø, og gjentar det han sa i mars:

- Alt handler om å overleve i Tippeligaen. Dersom noen tror noe annet, tar de feil.

Også Bergensavisen skriver på kommentatorplass at anstrengt økonomi er årsaken til at Nilsen fortsatt sitter i sjefsstolen.

- Jeg er temmelig sikker på at Steinar Nilsen hadde stått uten jobb i løpet av dagen dersom Brann hadde hatt råd til å sparke ham, skriver sportsreporter Tormod Bergersen, ifølge TV 2 Sporten.

Trener Steinar Nilsen forventet at Brann-styret kom å vurdere stillingen hans i et intervju med TV 2 umiddelbart etter kampslutt (se videovindu). Nilsen dro også rett fra Varden Amfi til samtaler med klubbledelsen på Brann Stadion i går kveld.

«Blø for klubben»
Da Brann-treneren og daglig leder Lars Moldstad møtte media, uttrykte Moldestad fortsatt tillit til Nilsen. Det har i utgangspunktet også Hellebø hatt, men han savner en rød tråd i det arbeidet tromsøværingen har lagt ned siden han kom til klubben foran fjorårssesongen. Han etterlyser også større innsatsvilje fra til tider tafatte spillere.
 
- Det er ikke rart supporterne lager bannere der det står «Blø for klubben!». Det er nokså betegnende for hva vi alle mener om situasjonen, poengterer Hellebø.

Frustrerte Brann-supportere hengte opp ovennevnte banner på stadion etter cuptapet, men Bataljonen planlegger ikke ytterligere aksjoner per nå.

Erik Huseklepp var blant dem som ga klart uttrykk for hvor mye tapet mot Fyllingen gikk inn på ham, men Hellebø ville helst ha sett en annen side av følelsesregisteret hans enn det som var på grensen til det tårevåte.

- Nå må man sette brystkassa fram og vise fighteregenskaper. Det er den eneste medisinen som hjelper, understreker Hellebø.

RYSTET BRANN: Erik Huseklepp tok nesten til tårene da gamleklubben Fyllingen kunne feire at de hadde ekspedert Brann ut av cupen. Branns supporterleder hadde håper at spillerne snart kan sette brystkassa fram og blø for klubben.Foto: Digitalsport
RYSTET BRANN: Erik Huseklepp tok nesten til tårene da gamleklubben Fyllingen kunne feire at de hadde ekspedert Brann ut av cupen. Branns supporterleder hadde håper at spillerne snart kan sette brystkassa fram og blø for klubben.Foto: Digitalsport Vis mer