MANGLER OFTE SNØ: Det blir ikke verdenscuprenn i  Granåsen i desember. Skiforbundet tar ikke sjansen på at det er nok snø i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
MANGLER OFTE SNØ: Det blir ikke verdenscuprenn i Granåsen i desember. Skiforbundet tar ikke sjansen på at det er nok snø i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Har ikke råd til førjulsrenn i Granåsen

Skiforbundet dropper v-cuprenn.

|||Usikkerhet rundt snøproduksjonen gjør at Norges Skiforbund ikke tør eller har råd til å gi Granåsen verdenscuprenn i hopp før jul.

- Dersom Trondheim igjen skal få verdenscuprenn i desember, må det en helt annen forutsigbarhet til når det gjelder snøproduksjon, fastslår arrangementssjef Terje Lund i Skiforbundet til Adresseavisen.

Lillehammer får årets førjulsrenn. I bytte får Trondheim etter planen verdenscuprennet i mars, men på grunn av VM på hjemmebane blir det ikke verdenscuprenn i VM-anlegget fra 1997.

- Vi har flyttet fra Granåsen til Lillehammer tre ganger på de siste seks årene. Hver gang koster det mellom én og halvannen million kroner. Det har vi ikke råd til, sier Lund.

Skiforbundet skal snart ta stilling til hvem som skal få arrangere verdenscuprenn i Norge de fire-fem neste årene.

Trolig får Trondheim ett hopprenn i mars, mens Lillehammer får to hopprenn og et kombinertrenn før jul.

(NTB)