- Har ikke råd til norske spillere

Krever for mye, mener Arne Erlandsen.

(Dagbladet.no): I løpet av sin første vårsesong som IFK Göteborg-trener, har Arne Erlandsen opplevd at klubben har solgt to av de aller viktigste spillerne. Midtstoppersjefen Fredrik Risp har gått til tyrkiske Genclerbirligi, mens angriperen Peter Iljeh har gått til FC København.

Erlandsen har prøvd å forsterke laget med spillere fra Norge, men har gitt opp.

- Norske spillere er på et lønnsnivå vi ikke kan matche. Det sier litt når en svensk spiller fra Hansa Rostock heller går til norsk 1.divisjon enn til den svenske toppserien, sier han til Dagbladet.no og tenker på Joakim Persson som er klar for Stabæk.

- Vi prøvde oss på Morten Fevang (Odd Grenland) og Magnus Kihlberg (svensk, spiller i Molde), men skjønte på agentene deres at det ikke var noen vits i å gå videre.

- Annen kultur

Dyre norske spillere gjør det vanskelig for Erlandsen å utvide en stall som strengt tatt er for tynn til å spille både hjemlig serie og europacup. Spillere utenfor Skandinavia er ikke høyest på IFK-ledelsens ønskeliste.

- Klubben ønsker aller helst å ha svenske spillere på laget. Det er helt en annen kultur her enn i Norge, sier Erlandsen.

Lørdag spiller IFK tredje runde i Intertoto-cupen mot tyske Wolfsburg. Norske lag har i flere år takket nei til en plass i sommerturneringa, som for de beste lagene belønnes med en plass i Uefa-cupen.

TRENGER FLERE: Det er veldig mange juniorer på benken til Arne Erlandsen i IFK Göteborg, og nordmannen trenger flere rutinerte spillere. Scanpix
TRENGER FLERE: Det er veldig mange juniorer på benken til Arne Erlandsen i IFK Göteborg, og nordmannen trenger flere rutinerte spillere. Scanpix Vis mer

Den muligheten fikk ikke Erlandsen, som ble tvunget til å stille.

På andreplass

- I Sverige er laget som blir nummer tre i serien pålagt å spille i Intertoto-cupen. Jeg sa nei som Lillestrøm-trener, og hadde takket nei om jeg hadde fått muligheten med IFK også. Vi har en tynn stall fra før, og nå har vi spilt 38 kamper siden 10.januar. I tre av fire Intertoto-kamper har vi ikke stilt med det beste laget, sier Erlandsen.

- Jeg må tenke på det sportslige, og for oss er det serien som gjelder.

Der er IFK på andreplass - tre poeng bak Djurgården som har én kamp mindre spilt.