-  Har ikke scoret nok

Han har spilt på landslaget i over ti år. Men først i dag får Sigurd Rushfeldt sjansen fra start som spiss i en kvalifiseringskamp.

HOSLE (Dagbladet): Mål-Rush har sju kamper som spiss i privatlandskamper. Og derfor kribler det litt ekstra i beina til Vadsø-gutten når det i dag handler om poeng og VM-plass. På gårsdagens trening var han god. Som han har vært det hele uka. Og han er sugen på å levere varer i form av mål.

-  Jeg føler vel ikke at jeg har scoret nok mål i tida mi på landslaget. Men så har vel mange av de registrerte kampene mine bare vært som innbytter. Og da er det jo litt vanskeligere, sier han.

-  Trenger kamper

Sigurd Rushfeldt er den eneste på årets lag som var med i VM i 1994. Drillo brukte ham som kantspiller. Under Semb fikk han sjelden sjansen. Men under Hareide har Rushfeldt fått tillit. Og spilt mye.

-  Jeg er en spiss som trenger å spille mange kamper for å være i form. Jeg har hatt gode perioder på de fleste lagene jeg har spilt for. Både i Tromsø, Rosenborg og Austria Wien har jeg vært stabil og scoret mye. Som spiss er Rushfeldt en helt annen en Carew. Rushfeldt er sliteren, og boksspilleren som dukker opp der han skal. Privat er han rolig, hyggelig, og kanskje en smule beskjeden. Gull-lenker og diamantøredobber ville han aldri tatt på seg. Ikke fordi at han ikke har råd. Men fordi han bare vil være seg selv. En enkel gutt fra Vadsø.

Mer frampå?

Rushfeldt tjener over 10 millioner i året i Austria.

-  Å være stjerne er ikke noe for meg. Jeg kan bare være meg selv. Folk er forskjellige. På landslaget er det flere enn meg som ikke liker å framstå så ofte i media, for eksempel Jan Derek Sørensen.

Rushfeldt har sjølironi også. På mandagens trening diskuterte han fargen på de nye skoene sine med Dagbladet. I kveld stiller han nemlig med splitter nye hvite NIKE-sko, à la Thierry Henry.

-  Ja, egentlig er det jo bare Henry som burde ha lov til å spille i slike sko. Men NIKE lager jo ikke sko i ordentlige farger lenger, og siden de passer foten min bra, så blir det hvitt.

God kjemi

Sammen med sambygdingen Morten Gamst Pedersen har Rushfeldt imponert på treningene den siste uka. Foreldrene til Vadsø-duoen jobber som lærere på samme skole. Og selv om aldersforskjellen er stor, ligger det en ekstra kjemi mellom dem.

-  Jeg husker bare Morten fra da han var lilleputt-spiller. Men vi har en utrolig god kjemi på banen. Han er lett å spille med. Akkurat som Mini var i RBK, ler han.

LÆRING: Sigurd Rushfeldt vil forbedre målstatistikken på landslaget. I følge Rushfeldt er ikke målteft noe man er født med. - Nei, målinnstinkt kommer fra læring. Det er noe man kan trene opp, sier Rushfeldt.