-  Har ikke scoret nok

Han har spilt på landslaget i over ti år. Men først i dag får Sigurd Rushfeldt sjansen fra start som spiss i en kvalifiseringskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOSLE (Dagbladet): Mål-Rush har sju kamper som spiss i privatlandskamper. Og derfor kribler det litt ekstra i beina til Vadsø-gutten når det i dag handler om poeng og VM-plass. På gårsdagens trening var han god. Som han har vært det hele uka. Og han er sugen på å levere varer i form av mål.

-  Jeg føler vel ikke at jeg har scoret nok mål i tida mi på landslaget. Men så har vel mange av de registrerte kampene mine bare vært som innbytter. Og da er det jo litt vanskeligere, sier han.

-  Trenger kamper

Sigurd Rushfeldt er den eneste på årets lag som var med i VM i 1994. Drillo brukte ham som kantspiller. Under Semb fikk han sjelden sjansen. Men under Hareide har Rushfeldt fått tillit. Og spilt mye.

-  Jeg er en spiss som trenger å spille mange kamper for å være i form. Jeg har hatt gode perioder på de fleste lagene jeg har spilt for. Både i Tromsø, Rosenborg og Austria Wien har jeg vært stabil og scoret mye. Som spiss er Rushfeldt en helt annen en Carew. Rushfeldt er sliteren, og boksspilleren som dukker opp der han skal. Privat er han rolig, hyggelig, og kanskje en smule beskjeden. Gull-lenker og diamantøredobber ville han aldri tatt på seg. Ikke fordi at han ikke har råd. Men fordi han bare vil være seg selv. En enkel gutt fra Vadsø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer