TAKTISK GENI?: Styremedlem i supporterklubben til Köln mener Ståle Solbakken og laget spilte taktisk strålende i seieren mot Hoffenheim. Foto:EPA/ROLF VENNENBERND
TAKTISK GENI?: Styremedlem i supporterklubben til Köln mener Ståle Solbakken og laget spilte taktisk strålende i seieren mot Hoffenheim. Foto:EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

- Har ikke sett en sterkere Köln-seier på mange år

Solbakken hylles som et taktisk geni.

Köln - Hoffenheim 2-0

(Dagbladet): Ståle Solbakken og Köln tok sin andre strake seier i Bundesliga da Hoffenheim ble slått 2-0.

Dette var Solbakkens første seier på eget gress denne sesongen.

- Det er sterkt å vinne 2-0 mot Hoffenheim. Solbakken har fått laget til å fungere, og taktikken han har innført er genial. Jeg har ikke sett en sterkere Köln-seier på mange år. Taktikken fungerte perfekt, sier styremedlem i supporterklubben Daniel Neuhöfer til Dagbladet.

Neuhöfer er styremedlem i Fan-Projekt 1. FC Köln, som er over 7500 medlemmer som danner kjernen blant de 50 000 på hjemmekampene.

Noe av det første Solbakken tok tak i da han kom til klubben var den defensive organiseringen.

- Podolski stråler Neuhöfer skryter også av jobben Solbakken har gjort med lagets stjernespiller Lukas Podolski. Spissen var kampens gigant med ett mål og en assist i 2-0-seieren mot Hoffenheim.

- Forholdet mellom Solbakken og Podolski er bare blitt bedre og bedre. Podolski har sagt at han liker trenerstilen og at de utveksler sms. Jobben Solbakken har gjort med Podolski er fenomenal. Han var kampens beste spiller i dag, sier Neuhöfer.

SKRYTER AV SOLBAKKEN: Fansen jubler etter at Köln sikret sesongens første hjemmeseier. Foto: AFP PHOTO /  PATRIK STOLLARZ
SKRYTER AV SOLBAKKEN: Fansen jubler etter at Köln sikret sesongens første hjemmeseier. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Fansen jubler
Solbakken og Köln sto med ett poeng etter de tre første hjemmekampene, og dagens 2-0-seier smakte ekstra godt for supporterne.

- Jeg har hele tiden hatt troen på ham som trener, men etter svake resultater i starten av sesongen begynte mange å tvile. Det laget viser i dag er fantastisk, og dersom laget klarer å ligge rundt midten av tabellen sitter Solbakken trygt i trenerstolen, sier supportermedlemmet.

Solbakken selv var en meget glad mann etter sin andre strake trepoenger.

- Seieren var fortjent. Vi spilte disiplinert, og forsvaret var nesten perfekt. Det var to gode mål, så jeg er meget fornøyd. Å kunne gi fansen en hjemmeseier føles veldig godt, sa Solbakken til NTB etter kampen.

- Lukas Podolski er vår beste spiller, og kanskje er han den beste spilleren i hele Bundesliga, sa han om dagens mann.

JUBEL ETTER KAMPEN: Spillerne feiret på banen etter at seieren var et faktum. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND
JUBEL ETTER KAMPEN: Spillerne feiret på banen etter at seieren var et faktum. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND Vis mer