Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har ikke sett for meg å tape en spurt mot Therese

Men i dag fikk Bjørgen et skremmeskudd.

ALDRI VÆRT NÆRMERE: Therese Johaug overrasket Marit Bjørgen med en god spurt, men til slutt var de gamle eldst også denne gangen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ALDRI VÆRT NÆRMERE: Therese Johaug overrasket Marit Bjørgen med en god spurt, men til slutt var de gamle eldst også denne gangen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Marit Bjørgen tok sin 16. NM-tittel og tangerte dermed Oddvar Brå og Bente Skari da hun vant 15 km fellesstart med skibytte på Gåsbu i dag.

Men avgjørelsen ble mer spennende enn noen hadde sett for seg. For i spurten fikk verdens beste spurter usedvanlig tøff kamp av Therese Johaug. Seiersmarginen ble til slutt bare en skolengde.

- Jeg var trygg på spurten min, men Therese imponerte meg. Jeg var litt overrasket, sier Bjørgen.

Johaugs beste spurt - Har du sett for deg at du noen gang kan tape en spurt mot Therese?

- Hehe, jeg har vel ikke helt sett for meg det. Jeg må kanskje begynne å se det for meg nå. Jeg må skjerpe meg, sier Bjørgen til Dagbladet.

Også Johaug er overrasket over at hun var så nær.

- Jeg klarer å være med på sisterykket, følger henne og gir henne kamp. Det viser at teknikktrening i høy fart har gitt resultater, poengterer Johaug.

- Din beste spurt?

- Ja, det er nok det. Jeg har aldri vært så nær Marit før.

- En drøm - Har du sett for deg at du kan slå henne i en spurt?

- Jeg har ikke sett det for meg, men det er en liten drøm, bekrefter Johaug.

Spurtduellen var et perfekt punktum på et NM-løp det luktet verdensklasse av. Når både Bjørgen og Johaug føler de leverte opp mot sitt aller beste, er det få andre i verdens som kunne ha gjort dem rangen stridig. Sannsynligvis ingen.

- Det var et løp i toppklasse. Vi gikk fort på skøytinga, sier Johaug.

Heidi Weng tok bronse, men kom hele 56,6 sekunder bak Bjørgen. Weng hang med på den klassiske delen, men mått slippe da jentene byttet ski og stilart.

- På sisterunden måtte jeg jobbe med meg sjøl. Jeg så plutselig ikke jentene foran meg. Men herlighet, det er de to beste jentene i verden. Det var en fin dag for meg, sier Weng.

På tide å slå Brå At Marit Bjørgen nå har like mange NM-titler som Brå og Skari, får for øvrig ikke verdens mestvinnende langrennsløper i verdenscupen til å ta av.

- Oddvar Brå har levd lenge på dette, så det er på tide at noen slår ham. Nå er vi likt, så får vi se, sier Bjørgen - som innrømmer at hun legger mer vekt på gullmedaljene fra VM og OL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!