Målløst mellom Manchester United og Liverpool

Har ikke skjedd Liverpool siden 2017: - Enestående

Liverpool hadde bare ett skudd på mål mot Manchester United. Det skjedde sist i april 2017.

HOLDT UNNA: Chris Smalling og resten av United-forsvaret storspilte mot Liverpool. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
HOLDT UNNA: Chris Smalling og resten av United-forsvaret storspilte mot Liverpool. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United viste seg ikke fra sin beste side framover på banen mot Liverpool, men de slapp også til minimalt bakover på banen.

Faktisk kom Liverpool bare til ett skudd på mål i løpet av kampen - et ufarlig skudd fra Daniel Sturridge fra 25 meter.

Sist gang Liverpool bare hadde ett skudd på mål, var i 2-1-tapet mot Crystal Palace 23. april 2017.

Til sammenlikning har Liverpool hatt 165 skudd på mål i Premier League denne sesongen, tredje flest i ligaen, noe som tilsvarer i underkant av seks per kamp.

Der Solskjærs offensive arsenal har fått mye skryt de to siste månedene, høster nå også forsvarsspillerne lovord fra eksperter.

- Vi snakker om hvordan Solskjær har forandret ting og da tenker vi på angrepet, men dette laget er blitt transformert defensivt, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

- Tenk på det kaoset vi så på Anfield fra Manchester United, men her har ikke Liverpool fått én sjanse. Forsvarsfireren har vært enestående, sier den tidligere Liverpool-profilen, med henvisning til 3-1-tapet i vinter under Jose Mourinho.

- Gått under radaren

Det var Liverpool som hadde det banemessige overtaket, men til tross for 64 prosent ballbesittelse, var det Manchester United, og da spesielt Chris Smalling, som skapte kampens største sjanser.

Engelskmannen var svært god bakover på banen, men viste seg også fram med et innlegg som Joel Matip satte i eget nett, samt en stor sjanse i det 89. minutt hvor han akkurat ikke rakk fram til å sette et innlegg på bakerste stolpe i åpent mål.

- Det er bemerkelsesverdig hvordan midtbanen og angrepet er til bekymring ved en skade, mer enn forsvaret, skriver den anerkjente Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst på Twitter.

- Det defensive arbeidet som Solskjær har overvåket, har gått under radaren, men det har vært utmerket denne uka. Nok en boks krysset over.

Saken fortsetter under bildet.

- Ville blitt mytteri

Selv om Solskjær tok med seg ett viktig poeng i kampen om topp fire-plassering, kan poenget ha kostet dyrt.

Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard ble alle byttet ut i første omgang på grunn av skader.

Marcus Rashford spilte også kampen med en hoven ankel etter tidlig skade.

Med det tatt i betraktning, var det sterkt å ta et poeng mot serielederen.

- En ny god audition av Solskjær. Tre nøkkelskader i første omgang utfordrer valgene hans. Ikke en seier, men en stødig prestasjon der de har de største sjansene til å vinne kampen, skriver Gary Lineker på Twitter.

- Du så fansen. Hvis du sitter i styret på dette tidspunktet, så tror jeg du er i en posisjon hvor du ikke kan gi jobben til noen andre. Jeg tror det ville blitt mytteri, sier Sky Sports-ekspert og tidligere United-spiller Gary Neville.

- Jeg har aldri sett fansen oppføre seg slik i en andre omgang under ham. De sang for han. Det nærmer seg nå, jeg kan ikke se for meg noe annet enn at de går for han, fortsetter han på Sky Sports' Super Sunday.

- «Drittkamp»

Jürgen Klopp så ut til å kalle kampen for «en drittkamp» da han takket Solskjær for kampen, men den beskrivelsen kjenner ikke nordmannen seg igjen i.

- Han kan ha sin egen mening. Jeg synes vi hadde en god kamp, vi var fantastiske defensivt. Klopp er ikke fornøyd når de bare ikke har et skudd på mål. Eller de hadde kanskje ett, men det var et langskudd. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Solskjær på pressekonferansen etter 0-0-kampen.

Manchester United har nå holdt nullen i fire kamper på rad i hjemlige turneringer, noe Solskjær er svært fornøyd med.

- Jeg er veldig fornøyd med forsvarsspillet og det er alltid fundamentet. Victor Lindelöf og Chris Smalling var fantastiske. Dette var Luke Shaws beste kamp under meg, sa Solskjær

Manchester United møter Crystal Palace borte på onsdag i neste seriekamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer