Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har ikke snakket sammen etter «den enes død»-uttalelsen

Keeperne sier likevel de har et profesjonelt forhold.

KONKURRENTER PÅ LANDSLAGET: Landslagskeeperne Rune Almenning Jarstein (t.v.) og Espen Bugge Pettersen har ikke snakket sammen mellom samlingene etter Bugges utspill etter Hellas-kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KONKURRENTER PÅ LANDSLAGET: Landslagskeeperne Rune Almenning Jarstein (t.v.) og Espen Bugge Pettersen har ikke snakket sammen mellom samlingene etter Bugges utspill etter Hellas-kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norge møter Island til første kamp i VM-kvalifiseringen fredag. Hvem som står i det norske målet er blant de store spørsmålene.

Rune Almenning Jarstein (27) sto i mål i generalprøven mot Hellas, men hadde to store keepertabber i 3-2-tapet på Ullevaal Stadion.

Etter kampen kom keeperkollega Espen Bugge Pettersen (32) med et stikk til Jarstein, og uttalte:

- Noen ganger i fotball er den enes død den andres brød, sa Bugge i pressesonen.

Snakket ikke sammen
På dagens pressetreff sier Bugge Pettersen at han ikke har snakket med Jarstein etter uttalelsen.

- Alle synes ikke den kommentaren var like morsom. Jeg prøvde å si det med glimt i øyet. Vi er treningskompiser og pusher hverandre på trening, sier Bugge Pettersen til Dagbladet.

TABBE-KVELD: Rune Almenning Jarstein fikk en tung dag på jobben da han slapp inn tre mål mot Hellas for to uker siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TABBE-KVELD: Rune Almenning Jarstein fikk en tung dag på jobben da han slapp inn tre mål mot Hellas for to uker siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Hvordan er forholdet mellom dere?

- Vi har ikke snakket sammen etter uttalelsen, men det pleier vi ikke å gjøre heller. Vi bor ikke akkurat et steinkast fra hverandre. Det er ikke noen problemer mellom oss, men vi snakket ikke sammen før vi møttes til trening igjen, sier Bugge Pettersen.

- Profesjonelt forhold
- Hvem bør stå mot Island?

- Jeg er litt for subjektiv til å kunne svare på det, og hva jeg mener spiller ingen rolle. Det er klart jeg har lyst til å stå i mål. Jeg føler meg i god form, sier Molde-keeperen.

Rune Almenning Jarstein sier til Dagbladet at han ikke føler det er dårlig stemning mellom keeperne før åpningskampen i VM-kvaliken. Han sier han er ferdig med Hellas-kampen og uttalelsen til Bugge Pettersen.

- Jeg har ikke lest noe (om Bugge-uttalelsen) i media, og har bare hørt om den. Det er ikke noe tema for oss, og vi snakker ikke noe om saken, sier Jarstein til Dagbladet.

-  Vi har det fint sammen, og har et profesjonelt forhold, sier Viking-keeperen.

Jarstein føler seg klar
- Hvilke tilbakemeldinger har du fått etter forrige landskamp?

- Jeg har snakket litt med Frode (Grodås, keepertrener) og trengte ikke mange tilbakemeldinger. Jeg vet hva som var feil, og kampen var glemt dagen etter, sier Jarstein.

- Hvem står mot Island?

- Jeg vet ikke hvordan jeg ligger an. Den som står, den står. Jeg føler meg klar, sier Jarstein.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen har foreløpig ikke tatt noen beslutning om hvem som står i mål.

- Det er ikke bestemt, og det er ikke jeg som bestemmer alene, sier Drillo til Dagbladet.

I tillegg til Bugge Pettersen og Almenning Jarstein er Odd-keeper André Hansen med i den norske troppen som reiser til Island i ettermiddag.

USIKKER?: Landslagssjef Egil Olsen vil ikke si hvem som vokter målet mot Island fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
USIKKER?: Landslagssjef Egil Olsen vil ikke si hvem som vokter målet mot Island fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media