Har ikke spilt A-lagsfotball på ett år. Er likevel i Høgmos tropp

Tynt på topp før Kroatia-kamp.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok i dag troppen som skal møte Kroatia borte 28.mars (se hele troppen i faktaboksen).

Norge ligger på tredjeplass i gruppa med ni av tolv mulige poeng - ett poeng bak Kroatia og Italia og

Skadetrøbbel Det store spørsmålet under dagens pressekonferanse var skadesituasjonen.

Joshua King er mest sannsynlig ute med strekk, Mats Møller Dæhli jobber hardt for å bli frisk i tide med sitt knetrøbbel, mens en rusten Tarik Elyounoussi returnerte fra skade da han spilte 11 minutter for Hoffenheim i helgen.

Mohammed Abdellaoue - som lenge hadde fast plass på topp - har knapt spilt fotball denne sesongen. Han har tre kamper på B-laget den siste tida, men har ikke spilt en offisiell kamp siden 5.mars 2014.

Da spilte han mot Tsjekkia. Klubbfotball spilte han sist 22.februar 2014.

Likevel er han tatt ut:

- Han var en av mange som gjorde en god kamp mot Tsjekkia for ett år siden. Han har vært ute med skade og har trent seg i form. Har vært med for fullt etter jul og spilt tre kamper med B-laget. Han er på tur inn igjen. Han er en rutinert spiller som vet hva det handler om, sier Høgmo på dagens pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gleder seg Høgmo ser fram til Kroatia-troppen:

- Vi har en tropp med mye entusiasme, mye fart, teknikk og den speiler på mange måter måten vi vil spille fotball på. Vi er veldig klare. Det var godt å ta på seg treningsdrakt igjen. Vi tar med oss en fin høst med tre strake seiere på i kvalikken. Vi har brukt tida godt og har vært tett på spillerne både hjemme og ute, sier Høgmo.

- Det er mye fart og teknikk i vår tropp. Vi møter et fysisk og robust lag med gode ballspillere. Det blir viktig for oss å være Norge og utnytte våre styrker. Vi må utfordre og bruke de rommene de etterlater seg, sier Høgmo om Kroatia-kampen.

Ødegaard med Martin Ødegaard var med i landslagssjefens tropp.

Høgmo hyller Real Madrid for samarbeidet de har hatt med landslaget:

- Vi har vært mye rundt og besøkt spillere, klubber og trenere  i den fasen vi har lagt bak oss. Vi var i Madrid i helga og så han trene og spille kamp. Etterpå hadde vi et godt møte med (Carlo) Ancelotti og (Zinedine) Zidane. De er på samme linje som oss - de har stor tro på Martin og har lagt et løp han kan utvikle seg videre på. Han trener fire ganger med A-laget og to ganger med Castilla. Han virker å være i bra gjenge. Det tar tid med utviklingen, både når det gjelder språk, nye lagkamerater og slike ting, sier Høgmo.

Høgmo fikk spørsmål om Real ville beholde Ødegaard i Spania:

- Tvert om. Vi har fått en god dialog med klubben og vi tenker det samme. De er stolte av å ha spillere på landslaget.