Har ikke spilt A-lagsfotball på ett år. Er likevel i Høgmos tropp

Tynt på topp før Kroatia-kamp.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok i dag troppen som skal møte Kroatia borte 28.mars (se hele troppen i faktaboksen).

Norge ligger på tredjeplass i gruppa med ni av tolv mulige poeng - ett poeng bak Kroatia og Italia og

Skadetrøbbel Det store spørsmålet under dagens pressekonferanse var skadesituasjonen.

Joshua King er mest sannsynlig ute med strekk, Mats Møller Dæhli jobber hardt for å bli frisk i tide med sitt knetrøbbel, mens en rusten Tarik Elyounoussi returnerte fra skade da han spilte 11 minutter for Hoffenheim i helgen.

Mohammed Abdellaoue - som lenge hadde fast plass på topp - har knapt spilt fotball denne sesongen. Han har tre kamper på B-laget den siste tida, men har ikke spilt en offisiell kamp siden 5.mars 2014.

Da spilte han mot Tsjekkia. Klubbfotball spilte han sist 22.februar 2014.

Likevel er han tatt ut:

- Han var en av mange som gjorde en god kamp mot Tsjekkia for ett år siden. Han har vært ute med skade og har trent seg i form. Har vært med for fullt etter jul og spilt tre kamper med B-laget. Han er på tur inn igjen. Han er en rutinert spiller som vet hva det handler om, sier Høgmo på dagens pressekonferanse.

Gleder seg Høgmo ser fram til Kroatia-troppen:

- Vi har en tropp med mye entusiasme, mye fart, teknikk og den speiler på mange måter måten vi vil spille fotball på. Vi er veldig klare. Det var godt å ta på seg treningsdrakt igjen. Vi tar med oss en fin høst med tre strake seiere på i kvalikken. Vi har brukt tida godt og har vært tett på spillerne både hjemme og ute, sier Høgmo.

- Det er mye fart og teknikk i vår tropp. Vi møter et fysisk og robust lag med gode ballspillere. Det blir viktig for oss å være Norge og utnytte våre styrker. Vi må utfordre og bruke de rommene de etterlater seg, sier Høgmo om Kroatia-kampen.

Ødegaard med Martin Ødegaard var med i landslagssjefens tropp.

Høgmo hyller Real Madrid for samarbeidet de har hatt med landslaget:

- Vi har vært mye rundt og besøkt spillere, klubber og trenere  i den fasen vi har lagt bak oss. Vi var i Madrid i helga og så han trene og spille kamp. Etterpå hadde vi et godt møte med (Carlo) Ancelotti og (Zinedine) Zidane. De er på samme linje som oss - de har stor tro på Martin og har lagt et løp han kan utvikle seg videre på. Han trener fire ganger med A-laget og to ganger med Castilla. Han virker å være i bra gjenge. Det tar tid med utviklingen, både når det gjelder språk, nye lagkamerater og slike ting, sier Høgmo.

Høgmo fikk spørsmål om Real ville beholde Ødegaard i Spania:

- Tvert om. Vi har fått en god dialog med klubben og vi tenker det samme. De er stolte av å ha spillere på landslaget.