Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har ikke startet dårligere siden 1983

Arsenal vakler før hatkamp mot Spurs.

BARE FIRE SEIRER: Arsene Wenger kan igjen bruke skadeforfulgte Jack Wilshere (t.h), men likevel sliter londonklubben med å avgjøre seriekamper. Foto: AFP / ANDREW YATES / SCANPIX NTB
BARE FIRE SEIRER: Arsene Wenger kan igjen bruke skadeforfulgte Jack Wilshere (t.h), men likevel sliter londonklubben med å avgjøre seriekamper. Foto: AFP / ANDREW YATES / SCANPIX NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal har scoret vanvittige 13 mål på de fire siste kampene, men har likevel rasket med seg svært få poeng i sesongåpningen. Lørdag venter Tottenham i kampen om Nord-London.

Arsenal har funnet nettmaskene i de fem siste kampene laget har spilt. Likevel er det mange som er misfornøyde med hvordan Arsène Wengers menn opptrer på fotballbanen.

London-klubben ligger på en skuffende 8.-plass i engelsk eliteserie før helgens kamp mot byrival Tottenham.

Tabellkrig Man må helt tilbake til 1983 for å finne en sesong hvor Arsenal tok så få poeng på de første elleve seriekampene. Da hadde «The Gunners» kun 14 poeng, mot dagens 16.

Tottenham befinner seg på plassen over Arsenal på tabellen, noe som gir lørdagens oppgjør en ekstra dimensjon. Et rivaloppgjør som Arsenal-sjef Wenger historisk har god kontroll på.

Franskmannen har nemlig ledet de rødkledde 38 ganger mot Tottenham, hvor kun fem kamper har endt med tap, 16 med uavgjort og 17 med seier.

Har forventninger André Villas-Boas skal derimot lede Tottenham for første gang i derbyet, men assistenttrener Steffen Freund mener «Spurs» har tatt innpå Arsenal de siste årene.

- Vi er veldig jevne med rivalene våre. Jeg kan nesten ikke vente til kampen, sier han.

Forventningene til Tottenham er høye før årets sesong etter at Harry Redknapp i fjor førte de hvitkledde til 4.-plass på tabellen. I helgen vil minst én av klubbene tape ytterligere terreng til topplagene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!